Galerija 12.06.2020
1 attēls • 12. jūn 2020 16:16
ĀBOLU SULĀ MARINĒTA CŪKGAĻA
Šādi gatavota gaļa ir ļoti garda, maiga un sulīga. Tāda, kas pati kūst mutē.
Nepieciešams:
1,5 kg cūkas karbonāde vai šķiņķis
1 litrs ābolu sula
1 ēdamkarote medus
4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gaļas gabalu ieliek traukā, pārlej ar ābolu sulu un ievieto uz nakti ledusskapī.
2. Nākošajā dienā gaļu izņem no sulas,...VairākĀBOLU SULĀ MARINĒTA CŪKGAĻA
Šādi gatavota gaļa ir ļoti garda, maiga un sulīga. Tāda, kas pati kūst mutē.
Nepieciešams:
1,5 kg cūkas karbonāde vai šķiņķis
1 litrs ābolu sula
1 ēdamkarote medus
4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Gaļas gabalu ieliek traukā, pārlej ar ābolu sulu un ievieto uz nakti ledusskapī.
2. Nākošajā dienā gaļu izņem no sulas, ierīvē ar sāli, pipariem, caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem un pārsmērē ar medu.
3. Šādi sagatavotu gaļas gabalu liek cepeštraukā un pārlej ar pusi sulas, kurā iepriekš marinējās gaļa. Cepeštraukam uzliek vāku un liek aukstā cepeškrāsnī.
4. Cepeškrāsnij noregulē karstumu uz 180 grādiem un cep 2 stundas.
5. Gatavu izņem no krāsns un sagriež porciju gabaliņos vai šķēlēs.
6. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņiem un (vai) zaļajiem salātiem.
Labu apetīti!
-