Galerija 05.06.2020
2 attēli • 5. jūn 2020 15:20
KĀPOSTU UN MALTĀS GAĻAS SACEPUMS
Nepieciešams:
1 neliela kāpostgalviņa
500 g maltās gaļa (derēs gan cūkas, gan liellopu, gan vistas u.c.)
4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
2 burkāni
1 sīpols
2 olas
150 g labi kūstošs siers
200 g krējums
sauja svaigu spinātu lapiņu
Pagatavošana:
1. Malto gaļu rūpīgi samaisa kopā ar sāli, pipariem, olu un caur ķiploku spiedi izspie...VairākKĀPOSTU UN MALTĀS GAĻAS SACEPUMS
Nepieciešams:
1 neliela kāpostgalviņa
500 g maltās gaļa (derēs gan cūkas, gan liellopu, gan vistas u.c.)
4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
2 burkāni
1 sīpols
2 olas
150 g labi kūstošs siers
200 g krējums
sauja svaigu spinātu lapiņu
Pagatavošana:
1. Malto gaļu rūpīgi samaisa kopā ar sāli, pipariem, olu un caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem. Vienmērīgi ieklāj uz izlīdzina cepeštrauka apakšā.
2. Sīpolu un kāpostu sasmalcina, burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Visu liek pannā nelielā eļļas daudzumā, pievieno sāli, piparus un apcep. Kad viss nedaudz apcepies, pannai uzliek vāku, samazina liesmu un sautē, līdz kāposti mīksti.
3. Sasautētos dārzeņu vienmērīgi uzklāj cepeštraukā virs maltās gaļas.
4. Sieru sarīvē, piesit klāt olu, pielej krējumu un visu samaisa. Iegūto siera masu klāj vienmērīgi cepeštraukā virs dārzeņu masas.
5. Cepeštrauku liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.
6. Gatavu izņem no krāsns, pārkaisa ar sasmalcinātiem spinātiem un sagriež porciju gabalos. Pasniedz ar skābu krējumu.
Labu apetīti!