Galerija 04.06.2020
1 attēls • 4. jūn 2020 14:57
SALDAIS EZĪTIS
Nepieciešams:
400 g Selgas vai citu tamlīdzīgu cepumu
2 olas
1 glāze cukura'
150 g sviesta vai margarīna
6 tējkarotes kakao
3 lazdu rieksti
sauja izlobītu ķirbju sēklu
Pagatavošana:
1. Cepumus ar kartupeļu stampiņu saspaida līdz rīvmaizei līdzīgai konsistencei.
2. Mazā katliņā iesit 2 olas, saputo, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas karsē, līdz cukurs...VairākSALDAIS EZĪTIS
Nepieciešams:
400 g Selgas vai citu tamlīdzīgu cepumu
2 olas
1 glāze cukura'
150 g sviesta vai margarīna
6 tējkarotes kakao
3 lazdu rieksti
sauja izlobītu ķirbju sēklu
Pagatavošana:
1. Cepumus ar kartupeļu stampiņu saspaida līdz rīvmaizei līdzīgai konsistencei.
2. Mazā katliņā iesit 2 olas, saputo, pievieno cukuru un, nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas karsē, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno sviestu vai margarīnu un turpina maisīt, līdz sviests izkusis. Beigās iemaisa kakao un katliņu ņem nost no uguns. Iegūto masu pārlej pāri sadrupinātajiem cepumiem.
3. Visu kārtīgi samaisa un no iegūtās masas veido ezīša formu. Ezītī sasprauž ķirbju sēklas- tās būs ezīša adatiņas, bet acu un deguna vietā ieliek riekstus.
4. Izveidoto ezīti ievieto uz vairākām stundām ledusskapī, lai tas sastingst.
Labu apetīti!
-