Galerija 28.05.2020
1 attēls • 28. mai 2020 11:52
MELLEŅU UN BIEZPIENA PĪRĀGS
Nepieciešams:
Mīklai:
300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 g cukura
1/4 tējkarote vaniļas cukura
2 olas
100 g sviesta
Pildījumam:
400 g biezpiena
125 g cukura
150- 200 ml skābā krējuma
500 g melleņu
Pagatavošana:
1. Miltus iesijā palielā traukā, pievieno cepamo pulveri, olas, vaniļas cukuru, cukuru un sviestu. Visu samīca viendabīgā, gludā mīklā.
2. M...VairākMELLEŅU UN BIEZPIENA PĪRĀGS
Nepieciešams:
Mīklai:
300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 g cukura
1/4 tējkarote vaniļas cukura
2 olas
100 g sviesta
Pildījumam:
400 g biezpiena
125 g cukura
150- 200 ml skābā krējuma
500 g melleņu
Pagatavošana:
1. Miltus iesijā palielā traukā, pievieno cepamo pulveri, olas, vaniļas cukuru, cukuru un sviestu. Visu samīca viendabīgā, gludā mīklā.
2. Mīklu liek ar cepamo papīru izklātā formā, veidojot groziņa formas maliņas. Ieklāto mīklu nedaudz sadursta un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 10-12 minūtēm.
3. Kamēr pamatne cepas, gatavo pildījumu: traukā samaisa biezpienu, mellenes, cukuru un krējumu. pēc vēlēšanās var nedaudz pievienot arī vaniļas cukuru.
4. Sagatavoto pildījuma masu liek uz nedaudz apceptās pamatnes un liek cepeškrāsnī vēl uz 30 minūtēm.
Labu apetīti!
-