Galerija 25.05.2020
1 attēls • 25. mai 2020 15:05
KŪKA AR KRĒMSIERU UN PLŪMĒM
Nepieciešams:
800 g plūmes
200 g krēmsiers
4 olas
250 g milti
140 g jogurts bez piedevām
160 g cukurs
2 ēdamkarotes olīveļļa
1 tējkarote cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
pūdercukurs (pārkaisīšanai)
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ.
2. Pievieno jogurtu, krēmsieru un visu kārtīgi samaisa.
3. Masā iesijā miltus, p...VairākKŪKA AR KRĒMSIERU UN PLŪMĒM
Nepieciešams:
800 g plūmes
200 g krēmsiers
4 olas
250 g milti
140 g jogurts bez piedevām
160 g cukurs
2 ēdamkarotes olīveļļa
1 tējkarote cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
pūdercukurs (pārkaisīšanai)
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ.
2. Pievieno jogurtu, krēmsieru un visu kārtīgi samaisa.
3. Masā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, pielej eļļu un vēlreiz samaisa.
4. Kūkas formu (labāk izmantot kūkas formu ar augstām malām, jo cepoties, mīkla paceļas un plūmes sulojas) ietauko vai ieklāj pergamenta papīru. Formā ielej mīklu.
5. Plūmēm izņem kauliņus, pārgriež uz pusēm. Plūmju pusītes kārto mīklas virspusē un pārber ar tējkaroti cukura.
6. Kūku cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes.
7. Gatavu kūku atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti !
-