Galerija 11.05.2020
1 attēls • 11. mai 2020 23:51
PIENEŅU VĪNS
Nepieciešams:
3 kg pieneņu ziedu
100 g rozīņu
1,5 kg cukura
1 apelsīns
1 citrons
5 g vīna rauga
3 l verdoša ūdens
Pagatavošana:
1. Pieneņu ziedus liek traukā, pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un atstāj uz divām dienām nostāvēties.
2. Pēc 2 dienām izvilkumu no pienenēm nokāš citā traukā, pieneņu ziedus nospiež.
3. 2 litriem verdoša ūdens pievieno cukuru, apelsīna u...VairākPIENEŅU VĪNS
Nepieciešams:
3 kg pieneņu ziedu
100 g rozīņu
1,5 kg cukura
1 apelsīns
1 citrons
5 g vīna rauga
3 l verdoša ūdens
Pagatavošana:
1. Pieneņu ziedus liek traukā, pārlej ar 1 litru verdoša ūdens un atstāj uz divām dienām nostāvēties.
2. Pēc 2 dienām izvilkumu no pienenēm nokāš citā traukā, pieneņu ziedus nospiež.
3. 2 litriem verdoša ūdens pievieno cukuru, apelsīna un citrona sulu, rozīnes un vīna raugu, kā arī pieneņu izvilkumu. Visu samaisa, pārklāj ar marli un atstāj uz 2- 3 dienām uzrūgt.
4. Tad vīnu uzmanīgi nolej tā, lai nogulsnes paliktu trauka dibenā. Vīnu iepilda lielā pudelē, uzliek "elpojošu korķi" vai gumijas cimdu, kurā uztaisa caurumiņu, kurā ievieto plastmasas trubiņu, kuras otrs gals ielikts ūdenī.
5. Kad vīns beidzis rūgt, to var saliet pudelēs un nolikt vēsā vietā uz 3 mēnešiem nogatavināties.
Lai izdodas un labi garšo!
-