Galerija 09.05.2020
1 attēls • 9. mai 2020 21:08
MĀJĀS GATAVOTA PICA- ĪSTENS GARDUMS
Nepieciešams:
250 g kviešu miltu
15 g rauga
10 ēdamkarotes silta ūdens
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Traukā, divās ēdamkarotēs silta ūdens, izšķīdina raugu, pievieno 1 ēdamkaroti miltu u sāli. Samaisa un siltā vietā raudzē 30 minūtes.
2. Pārējos miltus izsijā kaudzītē uz mīklas dēļa vai palielā bļodā, kaudzītes vidū veido bedrīti, kurā ielej uzrūgušo iera...VairākMĀJĀS GATAVOTA PICA- ĪSTENS GARDUMS
Nepieciešams:
250 g kviešu miltu
15 g rauga
10 ēdamkarotes silta ūdens
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Traukā, divās ēdamkarotēs silta ūdens, izšķīdina raugu, pievieno 1 ēdamkaroti miltu u sāli. Samaisa un siltā vietā raudzē 30 minūtes.
2. Pārējos miltus izsijā kaudzītē uz mīklas dēļa vai palielā bļodā, kaudzītes vidū veido bedrīti, kurā ielej uzrūgušo ieraugu un astoņas ēdamkarotes silta ūdens. Samīca mīklu, Mīca tik ilgi, līdz mīkla kļūst elastīga un viegli atdalās no rokām.
3. Mīklu apsedz un liek siltā vietā uzrūgt.
4. Pēc tam, kad mīkla divreiz pacēlusies (uzrūgusi), tas ir apmēram pēc 3 stundām- tā uzskatāma par gatavu.
5. Mīklu veido picas formā, liek plātī, pa virsu liekot tādus produktus, kas pašam garšo.
6. Picu liek līdz 250 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes.
Labu apetīti!
-