Galerija 08.05.2020
1 attēls • 8. mai 2020 12:43
BIEZPIENMAIZE AR ZEMENĒM
Nepieciešams:
Mīklai:
1 ola
100 g sviesta
200 g miltu
50 g cukura
Biezpiena masai:
400 g biezpiena
200 g sablendētu svaigu zemeņu
100 g cukura
2 olas
100 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
1. Sviestu sarīvē uz sakņu rīves, pievieno miltus, olu, cukuru un samīca viendabīgā masā. Atstāj, lai nedaudz atpūšas.
2. Tikmēr gatavo biezpiena masu: olas s...VairākBIEZPIENMAIZE AR ZEMENĒM
Nepieciešams:
Mīklai:
1 ola
100 g sviesta
200 g miltu
50 g cukura
Biezpiena masai:
400 g biezpiena
200 g sablendētu svaigu zemeņu
100 g cukura
2 olas
100 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
1. Sviestu sarīvē uz sakņu rīves, pievieno miltus, olu, cukuru un samīca viendabīgā masā. Atstāj, lai nedaudz atpūšas.
2. Tikmēr gatavo biezpiena masu: olas saputo, pievieno caur sietu izberztu biezpienu, cukuru un sablendētas zemenes. Pielej saldo krējumu un visu samaisa.
3. Mīklu izklāj veidnē, pa virsu liek sagatavoto biezpiena masu. Veidni ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram uz 40 - 50 minūtēm, līdz biezpienmaize ieguvusi zeltaini brūnu nokrāsu.
4. Gatavu biezpienmaizi izņem no krāsns, atdzesē un sagriež gabaliņos.
Labu apetīti!
-