Galerija 08.05.2020
1 attēls • 8. mai 2020 08:53
VISTA AR PUPIŅĀM UN TIMIĀNU
Nepieciešams:
450 g vistas filejas
250 g balto pupiņu
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tomāts
8 ēdamkarotes tomātu mērces
1 lauru lapa
1/2 tējkarote kaltēta sasmalcināta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Pupiņas iepriekšējā vakarā aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti, lai mirkst. Nākošajā dienā nolej lieko ūdeni noskalo un ievi...VairākVISTA AR PUPIŅĀM UN TIMIĀNU
Nepieciešams:
450 g vistas filejas
250 g balto pupiņu
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 tomāts
8 ēdamkarotes tomātu mērces
1 lauru lapa
1/2 tējkarote kaltēta sasmalcināta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Pupiņas iepriekšējā vakarā aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti, lai mirkst. Nākošajā dienā nolej lieko ūdeni noskalo un ievieto māla vai čuguna traukā, kurā paredzēts gatavot.
2. Pupiņām pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju, sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, gabaliņos sagrieztu tomātu un tomātu mērci.
3. Visu pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, piparus, lauru lapu un timiānu.
4. Podiņam vai čuguna traukam uzliek vāku un ievieto cepeškrāsnī uz restītēm apakšējā daļā.
5. Ieslēdz cepeškrāsnī un noregulē uz 200 grādiem. Sautē apmēram 2 - 2,5 stundas, līdz pupiņas ir mīkstas.
6. Gatavu sautējumu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Pasniedz kopā ar svaigajiem salātiem.
Labu apetīti!
-