Galerija 07.05.2020
1 attēls • 7. mai 2020 14:59
DĀRZEŅU BIEZZUPA
Nepieciešams:
250 g svaiga jaunā kāposta
300 g purava zaļā daļa (laksti)
50 g spinātu lapiņu
1 selerijas kāts
2 lieli burkāni
4 palieli kartupeļi
gaļas vai dārzeņu buljons
1 sīpols
1/2 tējkarote kaltēta sasmalcināta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
2 lauru lapas
pušķītis svaigu pētersīļu
180 – 200 g kausētā siera
buntīte zaļo lociņu
buntīte svai...VairākDĀRZEŅU BIEZZUPA
Nepieciešams:
250 g svaiga jaunā kāposta
300 g purava zaļā daļa (laksti)
50 g spinātu lapiņu
1 selerijas kāts
2 lieli burkāni
4 palieli kartupeļi
gaļas vai dārzeņu buljons
1 sīpols
1/2 tējkarote kaltēta sasmalcināta timiāna
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
2 lauru lapas
pušķītis svaigu pētersīļu
180 – 200 g kausētā siera
buntīte zaļo lociņu
buntīte svaigu diļļu
Pagatavošana:
1. Katlā liek strēmelēs sagrieztu jauno kāpostu, rupji sagrieztus puravu lakstus, četrās daļās sagrieztu sīpolu, rupji sagrieztu selerijas kātu, spinātu lapas, ripiņās sagrieztus burkānus un palielos gabalos sagrieztus kartupeļus.
Visu pārlej ar buljonu, pievieno lauru lapas un liek vārīties.
2. Pēc apmēram pusstundas zupai pievieno sāli, piparus, timiānu un sasmalcinātus svaigos pētersīļus. Turpina vārīt vēl apmēram 15 minūtes.
3. Tad zupas katlu noņem no uguns, izņem lauru lapas un zupu sablendē.
4. Sablendētai zupai pievieno kausēto sieru un rūpīgi maisa, kamēr siers izkusis.
4. Katlu vēlreiz liek uz uguns, zupu uzkarsē un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem un dillēm.
Labu apetīti!
-