Galerija 04.05.2020
1 attēls • 4. mai 2020 21:28
ĀTRIE MAZSĀLĪTI GURĶI
Nepieciešams:
0,8 - 1 kg gurķu
pušķītis diļļu vai 2 diļļu kāti ar visām ziedkopām
4 - 5 ķiploka daiviņas
Marinādei:
1,20 l ūdens
1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
10- 15 smaržīgie pipari
1/2 tējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana:
1. Gurķus nomazgā un kārto traukā kopā ar dillēm vai diļļu kātiem un uz pusēm pārgrieztām ķiploku daiviņām.
2. Sagatavo marinā...VairākĀTRIE MAZSĀLĪTI GURĶI
Nepieciešams:
0,8 - 1 kg gurķu
pušķītis diļļu vai 2 diļļu kāti ar visām ziedkopām
4 - 5 ķiploka daiviņas
Marinādei:
1,20 l ūdens
1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
10- 15 smaržīgie pipari
1/2 tējkarote maltu melno piparu
Pagatavošana:
1. Gurķus nomazgā un kārto traukā kopā ar dillēm vai diļļu kātiem un uz pusēm pārgrieztām ķiploku daiviņām.
2. Sagatavo marinādi: ūdeni uzvāra, pievieno sāli, cukuru, smaržīgos un melnos piparus, un vēlreiz visu uzvāra.
3. Sagatavoto marinādi pārlej gurķiem, uzliek slogu un atstāj uz nakti ievilkties. No rīta gurķīši jau būs baudāmi.
Labu apetīti!