Galerija 30.04.2020
1 attēls • 30. apr 2020 18:31
SENĀ ĪRU SAUENA (MŪSDIENU HELOVĪNA) SVĒTKU RECEPTE: KOLKANNONS
Piedāvājam iepazīties ar šo svētku tradicionālajiem ēdieniem, kas nāk no tālā 5.gadsimta, bet tiek gatavoti arī mūsdienu Īrijā. Visas receptes ir ļoti vienkārši pagatavojamas, tām nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne specifiskas garšvielas, taču iznākums- ļoti gards.
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu,
1 neliela kāpostgalva,
1 glāze...VairākSENĀ ĪRU SAUENA (MŪSDIENU HELOVĪNA) SVĒTKU RECEPTE: KOLKANNONS
Piedāvājam iepazīties ar šo svētku tradicionālajiem ēdieniem, kas nāk no tālā 5.gadsimta, bet tiek gatavoti arī mūsdienu Īrijā. Visas receptes ir ļoti vienkārši pagatavojamas, tām nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne specifiskas garšvielas, taču iznākums- ļoti gards.
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļu,
1 neliela kāpostgalva,
1 glāze (200 ml) piena,
2-3 sīpoli,
100 g sviesta,
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
1. Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus un ar visu mizu lieciet aukstā ūdenī, kuram piebērts krietni daudz sāls, vārīties.
2. Kad kartupeļi pusgatavi (pēc apmēram 15 minūtēm) nolejiet no tiem 2/3 ūdens, noņemiet katlam vāku, samaziniet liesmu un tvaicējiet, līdz kartupeļi gatavi.
3. Sagrieziet kāpostu četrās daļās, izņemiet kacenu. Kāpostu smalki sagrieziet. Vāriet ūdenī, kuram pēc garšas pievienota sāls, līdz kāposti mīksti. Gataviem kāpostiem nolejiet šķidrumu un pievienojiet nedaudz sviesta (apmēram ēdamkaroti) un piparus.
4. Atsevišķā katliņā ielejiet pienu, pievienojiet sasmalcinātus sīpolus un uzvāriet.
5. Kartupeļiem novelciet mizu, saspaidiet tos, pievienojiet uzvārītajam piena un sīpolu maisījumam. Visu samaisiet uz uzputojiet.
6. Pievienojiet biezeni kāpostus, samaisiet un pārbaudiet, vai nav jāpievieno vēl sāls.
7. Pārlieciet biezeni lielā bļodā, biezeņa vidū izveidojiet bedrīti, kurā ielieciet sviestu
Kad dosieties gulēt, neaizmirstiet bļodiņu ar kolkannonu atstāt uz galda, lai fejām un gariem būtu ar ko pamieloties!
LABU APETĪTI!
-