Galerija 30.04.2020
1 attēls • 30. apr 2020 17:50
ZOSS CEPETIS
Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.
Nepieciešams:
1 zoss (2,5 - 3kg),
1 kg ābolu,
1 glāze buljona,
cukurs,
sāls,
malti melnie pipari,
garšvielas.
Pagatavošana:
1. Iztīrītu zosi ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām.
2. Daļu no āboliem pārgriež uz pusēm, izņe...VairākZOSS CEPETIS
Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.
Nepieciešams:
1 zoss (2,5 - 3kg),
1 kg ābolu,
1 glāze buljona,
cukurs,
sāls,
malti melnie pipari,
garšvielas.
Pagatavošana:
1. Iztīrītu zosi ierīvē ar sāli, pipariem, garšvielām.
2. Daļu no āboliem pārgriež uz pusēm, izņem serdi, uzkaisa nedaudz cukura, iepilda zosī. Var ielikt arī 4 - 5 plūmes, kurām iepriekš izņem kauliņus.
3. Ar āboliem un plūmei pildītai zosij aizšuj vēderu un kaklu, liek cepešpannā, pielej nedaudz buljona un 200 grādu temperatūrā cep 2 - 2,5 stundas, ik pa brīdim nedaudz aplaistot. Ja iztek daudz tauku, tos nosmeļ.
4. Īsi pirms cepšanas beigām uz pannas saliek un izcep ābolus, kurus pasniedz pie zoss cepeša.
Skaistus svētkus un labu apetīti!
-