Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 23:04
Biezpiena un zemeņu kūka
Nepieciešams:
Pamatnei:
150 g sviesta vai margarīna
40 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ola
260 g miltu
Biezpiena pildījumam:
400 g biezpiena
60 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
2 saujas svaigu zemeņu
4 tējkarotes želatīna
Rotājumam:
150 g ūdens
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes želatīna
100 g svaigu melleņu
Pagatavošana:
1. Sviestam vai margarīnam pievieno sāli, cuku...VairākBiezpiena un zemeņu kūka
Nepieciešams:
Pamatnei:
150 g sviesta vai margarīna
40 g cukura
šķipsniņa sāls
1 ola
260 g miltu
Biezpiena pildījumam:
400 g biezpiena
60 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
2 saujas svaigu zemeņu
4 tējkarotes želatīna
Rotājumam:
150 g ūdens
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes želatīna
100 g svaigu melleņu
Pagatavošana:
1. Sviestam vai margarīnam pievieno sāli, cukuru, olu, miltus un samīca mīklu, kuru uz 30 minūtēm ievieto vēsumā ledusskapī.
2. Pēc pusstundas mīklu izņem no ledusskapja un vienmērīgi ieklāj kūkas veidnē ar noņemamām malām. Mīklu sadursta ar dakšiņu un liek cepties uz 15 minūtēm līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavu izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
3. Tikmēr gatavo pildījumu: blenderī liek biezpienu, zemenes, cukuru, vaniļas cukuru un sablendē viendabīgā masā.
4. Želatīnu 10 minūtes mērcē aukstā ūdenī, tad nolej lieko šķidrumu, bet uzbriedušo želatīnu, maisot, kausē katliņā uz mazas liesmas apmēram 30 sekundes, līdz tas izkusis. Pēc tam izkusušo želatīnu iemaisa sablendētajā biezpiena un zemeņu masā, kuru uzlej pa virsu atdzisušajai pamatnei. Liek ledusskapī uz dažām stundām, lai sastingst.
5. Kad pildījums sastindzis, gatavo rotājumu: uzkarsē ūdeni, kuram pievienots cukurs, tad iemaisa aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, maisa, līdz tas izkusis.
6. Sastingušo biezpiena masu nobārsta ar mellenēm un pārlej ar rotājumam sagatavoto želeju. Liek ledusskapī uz dažām stundām, lai sastingst.
Labu apetīti!
-