Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 23:02
Zirņu biezenis
Nepieciešams:
800 g dzelteno šķelto zirņu
2,4 l ūdens
sāls pēc garšas
Piedevām:
1 liels sīpols
6 šķēles žāvēta cūkas cauraudzīša
Pagatavošana:
1. Katlā ieber zirņus, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens nonācis līdz viršanas temperatūrai, samazina liesmu līdz nelielai uguntiņai un turpina vārīt, ik pa brīdim apmaisot, līdz zirņi mīksti, bet vēl nejūk ārā.
3....VairākZirņu biezenis
Nepieciešams:
800 g dzelteno šķelto zirņu
2,4 l ūdens
sāls pēc garšas
Piedevām:
1 liels sīpols
6 šķēles žāvēta cūkas cauraudzīša
Pagatavošana:
1. Katlā ieber zirņus, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens nonācis līdz viršanas temperatūrai, samazina liesmu līdz nelielai uguntiņai un turpina vārīt, ik pa brīdim apmaisot, līdz zirņi mīksti, bet vēl nejūk ārā.
3. Tad pievieno sāli pēc garšas, liesmu samazina līdz minimumam, un, turpinot ik pa brīdim apmaisīt, vāra, līdz zirņi sāk jukt ārā un biezputra iegūst biezeņa konsistenci. Katlu noņem no plīts un, nenoņemot katla vāku, atstāj uz 15 min., lai biezenis uzbriest.
4. Tikmēr sīpolu smalki sagriež un sakarsētos cūku taukos vai eļļā apcep zeltainu. Tad pievieno kubiciņos sagrieztu cūkas cauraudzīti un turpina cept, līdz gaļa sačurkstinājusies.
5. Bļodiņās liek zirņu biezeni, kuram pa virsu kārto apceptos sīpolus ar cūkgaļas cauraudzīti. Pēc vēlēšanās pievieno zaļumus.
Labu apetīti!
-