Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 22:52
Ratatujs - gardēžu cienīgs sautējums franču gaumē
Nepieciešams:
2 sīpoli
6 daiviņas ķiploka
1 baklažāns
1 cukini (kabacis)
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
10 konservēti tomāti savā sulā bez mizas (800 g bundža)
1/2 tējkarote kaltēta vai svaiga bazilika
1 ēdamkarote kaltētu vai svaigu pētersīļu
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
dažas ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošan...VairākRatatujs - gardēžu cienīgs sautējums franču gaumē
Nepieciešams:
2 sīpoli
6 daiviņas ķiploka
1 baklažāns
1 cukini (kabacis)
1 sarkanā paprika
1 dzeltenā paprika
10 konservēti tomāti savā sulā bez mizas (800 g bundža)
1/2 tējkarote kaltēta vai svaiga bazilika
1 ēdamkarote kaltētu vai svaigu pētersīļu
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
dažas ēdamkarotes olīveļļas
Pagatavošana:
1. Katliņā sakarsētā olīveļļā ieber sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Ik pa brīdim apmaisot, cep 10 minūtes.
2. Pievieno kubiņos sagrieztus baklažānus, cukini (kabačus), no sēklām attīrītas, gabaliņos sagrieztas paprikas un tomātus ar visu sulu. Pieber sāli, piparus, svaigu vai kaltētu baziliku un pētersīļus. Samazina liesmu un uz mazas uguns sautē 1 stundu.
3. Gatavu pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai piedevu gaļas ēdieniem.
Labu apetīti!
-