Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 22:47
Pildītas plānās pankūkas
Nepieciešams:
Pankūkām:
1 glāze (200 ml) piena
1 glāze ūdens
1- 2 olas
1 ēdamkarote cukura
šķipsniņa sāls
1- 1,5 glāze miltu
eļļa cepšanai
Pildījumam:
400 g biezpiena
2-5 ēdamkarotes cukura (cukuru labāk pievienot pēc garšas- vieniem garšo saldāks, otriem- ne tik salds)
1/2 tējkarotes vaniļas cukura (pēc vēlēšanās)
1 olas dzeltenums
Pagatavošana:
1....VairākPildītas plānās pankūkas
Nepieciešams:
Pankūkām:
1 glāze (200 ml) piena
1 glāze ūdens
1- 2 olas
1 ēdamkarote cukura
šķipsniņa sāls
1- 1,5 glāze miltu
eļļa cepšanai
Pildījumam:
400 g biezpiena
2-5 ēdamkarotes cukura (cukuru labāk pievienot pēc garšas- vieniem garšo saldāks, otriem- ne tik salds)
1/2 tējkarotes vaniļas cukura (pēc vēlēšanās)
1 olas dzeltenums
Pagatavošana:
1. Iemaisa pankūku mīklu: olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ, pievieno pienu, ūdeni, izsijātus miltus (ja nav daudz laika, varat arī nesijāt) un visu sakuļ ar lielu karoti vai dakšu viendabīgā masā. Noliek uz aptuveni 20 minūtēm nostāvēties.
2. Tad sagatavo biezpiena masu: biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un olas dzeltenumu. Masu rūpīgi izmaisa un novieto malā, lai pastāv, kamēr cep pankūkas.
3. Pankūku mīklu ar karoti lej sakarsētā eļļā pannas vienā malā vai vidū (kā jums ērtāk) un, pannu grozot, ļauj tai notecēt skaisti pa visu pannu.
4. Kad pankūka no vienas puses apcepusies, to apgriež otrādi un pacep tikai pāris sekundes, tad ņem no pannas nost un ievieto atsevišķā lielā lēzenā traukā, lai padziest (karstas būs ļoti sarežģīti pildīt, tās iznāks neglītas).
5. Kad visas plānās pankūkas saceptas, sāk tās pildīt: Pankūku ar labi apcepto pusi liek uz augšu (tātad pildījumu jāliek uz labi apceptās pankūkas puses), ar karoti liek virsū iepriekš sagatavoto biezpiena masu, pankūku saloka un liek vēlreiz uz pannas cepties līdz glītam zeltainumam.
Labu apetīti!
-