Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 22:46
Jubilejas kūka
Nepieciešams:
Pamatnei:
10 olas
10 ēdamkarotes cukura
10 ēdamkarotes miltu
Pildījumam:
600 g biezpiena
500 ml saldā krējuma
200 g cukura Zemeņu ievārījums
200 g šokolādes un lazdu riekstu krēma (nopērkams gatavs)
200 g svaigu zemeņu
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu: olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un pagaidām noliek malā.
2...VairākJubilejas kūka
Nepieciešams:
Pamatnei:
10 olas
10 ēdamkarotes cukura
10 ēdamkarotes miltu
Pildījumam:
600 g biezpiena
500 ml saldā krējuma
200 g cukura Zemeņu ievārījums
200 g šokolādes un lazdu riekstu krēma (nopērkams gatavs)
200 g svaigu zemeņu
Pagatavošana:
1. Gatavo mīklu: olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Olu baltumus saputo stingrās putās un pagaidām noliek malā.
2. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un puto, līdz masa kļūst gaiša un cukurs izkusis.
3. Masā iemaisa miltus, tad uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus.
4. Iegūto mīklu sadala piecās daļās, lej apaļā tortes formas veidnē un 200 grādos cep apmēram 15 minūtes katru ripu.
5. Gatavās ripas novieto, lai tās atdziest.
6. Tikmēr gatavo pildījumu: biezpienu samaļ, tam pievieno ar cukuru saputotu saldo krējumu.
7. Tortes ripas kārto vienu virs otras, starp tām klājot pildījumu:
- virs pirmās ripas pārsmērē pabiezā kārtā zemeņu ievārījumu,
- virs otrās ripas liek pusi no sagatavotās biezpiena un putukrējuma masas, - virs trešās ripas – šokolādes riekstu krēma kārtu,
- virs ceturtās ripas - atlikušo biezpiena masu, kurai pa virsu kārto sasmalcinātas svaigās zemenes,
- piekto jeb virsējo kārtu pārsmērē ar šokolādes riekstu krēmu un izrotā pēc vēlēšanās.
Labu apetīti!
-