Galerija 26.04.2020
1 attēls • 26. apr 2020 18:22
ĀTRĀ PURAVU UN KARTUPEĻU ZUPA AR ĶIPLOKU GRAUZDIŅIEM
Nepieciešams:
2 ripiņās sagriezti puravi ar visiem zaļajiem lakstiem
1 liels sasmalcināts sīpols
3 - 4 lieli gabaliņos sagriezti kartupeļi
4 ēdamkarotes sviesta
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
dārzeņu buljons (var aizstāt ar ūdeni un buljona kubiņiem)
180 g klasiskais kausētais siers (labāk "Dzintariņš...VairākĀTRĀ PURAVU UN KARTUPEĻU ZUPA AR ĶIPLOKU GRAUZDIŅIEM
Nepieciešams:
2 ripiņās sagriezti puravi ar visiem zaļajiem lakstiem
1 liels sasmalcināts sīpols
3 - 4 lieli gabaliņos sagriezti kartupeļi
4 ēdamkarotes sviesta
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
dārzeņu buljons (var aizstāt ar ūdeni un buljona kubiņiem)
180 g klasiskais kausētais siers (labāk "Dzintariņš"
krējums pēc garšas
Ķiploku grauzdiņiem:
Kukulītis "Mellās" formas maizes
"Vegeta"pēc garšas
1 ķiploka galviņa
rapšu vai olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Katlā uz vidējas liesmas izkausē sviestu, kurā apcep sasmalcinātu sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
2. Pievieno ripiņās sagrieztus puravus, gabaliņos sagrieztus kartupeļu un turpina sautēt vēl apmēram 3 minūtes, līdz tie kļūst mīksti, bet vēl neapbrūnē.
3. Tad pielej buljonu, uzliek vāku un vāra apmēram 15 minūtes, līdz viss gatavs.
4. Katlu noņem no uguns un zupu sablendē.
5. Tad liek vēlreiz uz plīts, iemaisa iekšā kausēto sieru, pievieno sāli, piparus un uzkarsē.
6. Pasniedz ar skābo krējumu un ķiploku grauzdiņiem: lai tos pagatavotu, maizes šķēles pārgriež pa diagonāli, liek sakarsētā eļļā uz pannas, pārkaisa ar "vegetu" un cep no abām pusēm kraukšķīgus grauzdiņus. Gatavus ierīvē ar ķiploku spiedē saspiestiem ķiplokiem.
Labu apetīti!
-