Galerija 20.04.2020
1 attēls • 20. apr 2020 18:03
ĀTRĀ CEPUMU KŪKA AR SVAIGĀM ZEMENĒM
Nepieciešams:
3-4 paciņas Selgas vai jebkādu citu kantainas formas cepumu
800 g biezpiena
300 ml saldā krējuma
cukurs pēc garšas
bunžiņa (200 g) riekstu krēma
2 banāni
1/2 kg zemenes rotāšanai.
Pagatavošana:
1. Ņem lēzenu, seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novie...VairākĀTRĀ CEPUMU KŪKA AR SVAIGĀM ZEMENĒM
Nepieciešams:
3-4 paciņas Selgas vai jebkādu citu kantainas formas cepumu
800 g biezpiena
300 ml saldā krējuma
cukurs pēc garšas
bunžiņa (200 g) riekstu krēma
2 banāni
1/2 kg zemenes rotāšanai.
Pagatavošana:
1. Ņem lēzenu, seklu garenas formas trauku (der arī virtuves dēlītis) un liek tajā pirmo cepumu kārtu. Šajā gadījumā garumā novietoti 4 cepumi, bet platumā 3 cepumi. Tātad kopā kārtu veido 12 cepumi.
2. Citā traukā sadrupina biezpienu, tam pievieno putukrējumu (šim nolūkam saputo saldo krējumu ar cukuru) un visu samaisa.
3.Trešdaļu sagatavotās biezpiena masas uzmanīgi uzklāj pirmajai cepumu kārtai.
4. Pa virsu biezpienam liek otro cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar riekstu krēmu un pārliek ar banāna ripiņām.
5. Tad liek nākamo cepumu kārtu, kuru pārsmērē ar brūkleņu ievārījumu un pārklāj ar vēl vienu trešdaļu sagatavotās biezpiena masas.
6. Uzliek pēdējo cepumu kārtu, kurai uzklāj atlikušo biezpiena masu.
Kūkas virsu dekorē ar gabaliņos sagrieztām svaigām zemenēm.
Labu apetīti!
-