Galerija 18.04.2020
1 attēls • 18. apr 2020 19:38
ĶIMEŅMAIZĪTES- LIELISKS GARDUMS PIE KRĒMZUPAS
Nepieciešams:
30 g rauga (var izmantot arī sauso raugu)
5 ēdamkarotes cukura
600 g miltu
1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
2 olas
300 ml piena
80 g sviesta
Pildījumam:
40 g sviesta
2-3 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes ķimeņu
Pagatavošana:
1. Sadrupina bļodiņā raugu, pieber tam cukuru un pielej nedaudz silta piena, ļauj lai raugs atdzī...VairākĶIMEŅMAIZĪTES- LIELISKS GARDUMS PIE KRĒMZUPAS
Nepieciešams:
30 g rauga (var izmantot arī sauso raugu)
5 ēdamkarotes cukura
600 g miltu
1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
2 olas
300 ml piena
80 g sviesta
Pildījumam:
40 g sviesta
2-3 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes ķimeņu
Pagatavošana:
1. Sadrupina bļodiņā raugu, pieber tam cukuru un pielej nedaudz silta piena, ļauj lai raugs atdzīvojas.
2. Citā traukā sakuļ olas kopā ar remdenu pienu.
3. Lielā bļodā ieber miltus, tiem pievieno sāli, pielej atdzīvojušos rauga maisījumu, pielej olu-piena maisījumu un samīca viendabīgā masā.
4. Tad masai pieliek mīkstu sviestu un mīca vēl pāris minūtes. Samīcīto mīklu pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvielīti un atstāj uz stundu vai pusotru, lai uzrūgst.
5. Kad mīkla uzrūgusi dubultā apjomā, to liek uz miltiem nobārstītas darba virsmas, veido nelielas bumbiņas (smalkmaizīšu izmērā) un liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Atstāj vēl uz pusstundu, lai rūgst.
6. Tad katru maizīti pārsmērē ar sakultas olas un ūdens maisījumu, katras viducī dziļi ar miltainu īkšķi iespiež bedrīti, kurā ieliek ķiploku sviesta pikucīti un pārkaisa ar ķimenēm.
7. Maizītes liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15-20 min.
Labu apetīti!
-