Markus Riva par vakariņām restorānā "Colombo"! :)
1 attēls • 1. sep 2013 20:12
Markus Riva par vakariņām restorānā "Colombo":
"Ar auto pavisam īsā laikā izbraucām no pilsētas centra un nonācām klusā, industriālā vidē. Mums paveicās ar laiku - bija jauki vakariņot saulrietā. Skaistais skats uz pilsētu, Daugavu un kuģiem sniedza nelielu adrenalīna devu, kas veicināja apetīti. Apkārt valdošā atmosfēra bija brīva un nepiespiesta. Šī noteikti ir vieta, kur var aiz...VairākMarkus Riva par vakariņām restorānā "Colombo":
"Ar auto pavisam īsā laikā izbraucām no pilsētas centra un nonācām klusā, industriālā vidē. Mums paveicās ar laiku - bija jauki vakariņot saulrietā. Skaistais skats uz pilsētu, Daugavu un kuģiem sniedza nelielu adrenalīna devu, kas veicināja apetīti. Apkārt valdošā atmosfēra bija brīva un nepiespiesta. Šī noteikti ir vieta, kur var aizbēgt prom no svešām acīm.
Restorānā mūs sagaidīja draudzīgs viesmīlis, kurš turklāt izklausījās ļoti zinošs restorāna vīnu sortimentā.
Pirmais ēdiens, kas tika celts galdā, bija pīles krūtiņas uzkoda ar kraukšķīgiem rudens dārzeņiem un plūmju mērci. Esmu putnu gaļas cienītājs, tāpēc šī uzkoda man patika. Tā bija viegla! Pīles gaļu atsvaidzināja persiki. Ēdiens bija sezonai atbilstošs un bez pārlieku daudz garšvielām. Pēc uzkodas sekoja zandarta fileja ar grilētiem kabačiem un kaņepju - garšaugu sviestu. Pamatēdiens reizē viegls un sātīgs - labi pagatavota zivs kopā ar sātīgo sviestu un sezonas dārzeņiem. Mazliet mulsināja pipari, bet tas ir gaumes jautājums. Man patīk ar garšvielām nepiesātināti ēdieni. Visbeidzot tika pasniegts svaigā siera deserts ar upeņu mērci un karamelizētām cidonijām - mana mīļākā daļa! Šo jau biju garšojis un ēdis, tāpēc prieks bija to atkal nobaudīt. Upeņu mērce un tās skābums lieliski mijās ar deserta esenci. Siera kūku cienītājiem noteikti patiks! Šis ēdiens palika atmiņā visvairāk, jo man garšo saldumi! Labprāt te vēlreiz iegrieztos tieši nobaudīt desertu, iedzert kafiju un noraudzīties uz Rīgas namu jumtiem, kā arī kuģiem Daugavā.
Kopumā šis pasākums vērtējams tikai un vienīgi pozitīvi, jo tā ir iespēja uzzināt par daudz jaunām vietām pilsētā un ārpus tās. Tas sniedz iemeslu apmeklēt vietas, kur nekad nav būts, un nobaudīt arī cita veida ēdienkartes. Tā kā darbojos arī šajā sfērā, man ir interesanti palūkoties, ko piedāvā citi restorāni un kā notiek darbs citviet. Ir "veselīgi" apmeklēt kolēģu restorānus!"
http://bt1.lv/gastrofest/lv/colombo.php