SILTAIS BRĪ SIERA UN ŠITAKI SĒŅU KĀRTOJUMS
1 attēls • 23. jūl 2013 13:14
SILTAIS BRĪ SIERA UN ŠITAKI SĒŅU KĀRTOJUMS
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote (15 ml) sviests
Puse sīpola, sakapāts kubiņos
4 tases (1 l) šitaki sēņu cepurītes, plānās šķēlēs
1/4 tējkarotes (1 ml) sāls un pipari
2 ēdamkarotes (25 ml) brendijs (pēc izvēles)
2 ripas brī siers (10 cm diametrā)
1 paciņa (450 g), saldēta kārtainā mīkla, (atkausēta, bet vēl auksta)
1 ola, viegli sakulta
Pagatavošana:
Izklāt l...VairākSILTAIS BRĪ SIERA UN ŠITAKI SĒŅU KĀRTOJUMS
Sastāvdaļas:
1 ēdamkarote (15 ml) sviests
Puse sīpola, sakapāts kubiņos
4 tases (1 l) šitaki sēņu cepurītes, plānās šķēlēs
1/4 tējkarotes (1 ml) sāls un pipari
2 ēdamkarotes (25 ml) brendijs (pēc izvēles)
2 ripas brī siers (10 cm diametrā)
1 paciņa (450 g), saldēta kārtainā mīkla, (atkausēta, bet vēl auksta)
1 ola, viegli sakulta
Pagatavošana:
Izklāt lēzenu cepešpannu ar cepamo papīru vai iesmērēt ar eļļu.
Kastrolī izkausē sviestu uz vidējas liesmas. Sautē sīpolus, līdz tie ir mīksti (apmēram 3 min). Pievieno sēnes, sāli un piparus, sautē līdz sēnes ir zeltainas (apmēram 10 min). Pievieno brendiju (ja vēlas); turpina sautēt līdz šķidrums iztvaiko (apmēram 1 min). Ļaujiet atdzist pilnībā.
Sagriež katru brī sieru uz horizontāli pusēm - tā, lai sanāk divas apaļas ripas. Uz virsmas, kura viegli nokaisīta ar miltiem, izrullē daļu kārtainās mīklas 30 cm lielā kvadrātā. Novieto apaļā siera apakšējo pusi mīklas vidū (ar griezto pusi uz augšu). Liek uz siera pusi no sēņu maisījuma. Tad liek otru siera ripu (ar griezto daļu uz leju). Ietin šo siera un sēņu kārtojumu mīklā, nolokot malas. Apsmērē ar sakulto olu.
No sastāvdaļām vajadzētu sanākt vēl vienam šādam kārtojumam.
Lai skaistāk, no pāri palikušās mīklas izgriež zvaigznītes vai citas formas, piespiež pie mīklas, kurā ietīts siers, un arī tās apsmērē ar olu. Novieto uz sagatavotās pannas un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
Kad stunda pagājusi, vēlreiz apsmērē visu mīklu ar olu, ar naža galu mīklā sadursta nelielus caurumiņus. Liek cepeškrāsnī un cep 200°C līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna un uzpūtusies (apmēram 25 min).
Kad gatavs, jāļauj kādas 5 min padzist, bet pasniedz, kamēr vēl silts.
Lai labi garšo!
-