Šķiņķa un brī siera pīrāgs
1 attēls • 26. jūl 2013 12:46
ŠĶIŅĶA UN BRĪ SIERA PĪRĀGS
Sastāvdaļas:
3 ēd.k. (45 ml) izkausēta sviesta vai olīveļļas
6 loksnes kārtainās mīklas, atkausētas
4 olas
1 glāze (250 ml) rikotas siers, žāvēts
1/2 tase (125 ml), 18% krējums
1/4 tējk. (1 ml) sāls un pipari
1 šķipsniņa maltu muskatriekstu
1 glāze (250 ml) kubiņos sagriezts šķiņķis (apmēram 150 g)
3 loki, plānās šķēlēs
1 glāze (250 ml) sasmalcināti spināti, rukola vai...VairākŠĶIŅĶA UN BRĪ SIERA PĪRĀGS
Sastāvdaļas:
3 ēd.k. (45 ml) izkausēta sviesta vai olīveļļas
6 loksnes kārtainās mīklas, atkausētas
4 olas
1 glāze (250 ml) rikotas siers, žāvēts
1/2 tase (125 ml), 18% krējums
1/4 tējk. (1 ml) sāls un pipari
1 šķipsniņa maltu muskatriekstu
1 glāze (250 ml) kubiņos sagriezts šķiņķis (apmēram 150 g)
3 loki, plānās šķēlēs
1 glāze (250 ml) sasmalcināti spināti, rukola vai kreses lapas
125 g brī (brie) siers, sagriezts kubiņos bez miziņas
2 ēd.k. (30 ml) ciedru rieksti sagriezti gabaliņos
Pagatavošana:
Viegli iesmērē kūku formu (23 cm diametrā) ar sviestu. Novieto 1 plāksni kārtainās mīklas uz darba virsmas, atstājot atlikušo mīklu pārklātu ar pārtikas plēvi un mitru dvieli. Viegli iezied mīklu ar sviestu, un tad iespied sagatavotajā formā. Atkārto ar atlikušo kārtaino mīklu un sviestu, pārklājot un nosedzot formas apakšu un malas.
Sakul olas, rikotas sieru, krējumu, sāli, piparus un muskatriekstu, iemaisi šķiņķi, lokus, spinātus un brī sieru. Lej masu formā. Mīklas malām jābūt apmēram 2,5 cm augstākām, nekā sniedzas pildījums – tās noloka uz centru. Pa virus uzber riekstus.
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C, cep apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet tai 15 minūtes atdzist.
Porcijas: 8
Uzturvērtība vienai porcijai (aptuveni):
294 kcal, OB – 15g, OH – 13g, tauki – 20g (no tiem piesātinātie – 11g), šķiedrvielas 1g.
Festivāla īpašie piedāvājumi: http://www.gastrofest.lv
-