Ideja vakariņām! 🍽 Jauna recepte sekotājiem ar diagnozi celiakiju un ikvienam no Jums.
Zaļā Šakšuka
Sastāvdaļas:
4 Sīpolloki
1 Ķiploka daiviņa
1 tēj.m Kumīns
2 tēj.k Koreandra sēklas
1 tēj.k Oregano (raudene)
Olīveļļa
100g Kalē kāpostu
1/2 Citrons
100g Spinātu
50g Zirņi (var izmantot gan saldētus, gan svaigus)
4 Olas
1/2 Bunte piparmētra
1/2 Bunte dilles
40g Fetas siers
Pagatavošana:
1. Sīpollokiem nogriež saknes daļu un sagriez vidēji lielos gabalos. Ķiploku nomizo un smalki sakapā.
2. Lielā, sausā pannā apgrauzdē kumīnu un koreandra sēklas 1-2 minūtes vai līdz sāk parādītiea aromāts. Pēc tam garšvielas liek piestā, pievieno oregano um šķipsniņu sāls, tad visu smalki saberž.
3. Pannā ielej olīveļļu un uz mazas liesmas apcep sīpollokus un ķiplokus. Kad ir viegli apcepies, tad pievienk tikko uztaisīto garšvielu maisījumu.
4. Pievieno palielos gabalos sagrieztu kalē (bez kātiem) un citronu sulu. Palielini karstumu līdz vidējai liesmai un turpini gatavot 2-3 minūtes.
5. Kad kalē ir sācis palikt mīksts, tad pievieno spinātus, zirņus, sāli un nedaudz melnos piparus . Visu kārtīgi samaisa un sautē 2-3 minūtes.
6. Izveido 4 iedobes un iesit tajās olu. Uzliec vāku un karsē 4-5 minūtes vai līdz olas ir gatavas.
7. Beigās kad ir gatavs visu pārkaisa ar rupji sakapātām dillēm un piparmētru. Kā arī uzdrupina pa virsu nedaudz fetas siera.
Labu apetīti!
Recepti sagatavojis kaislīga ēdiena mīļotājs un pavāra @valters_vitols
Zaļā Šakšuka
Sastāvdaļas:
4 Sīpolloki
1 Ķiploka daiviņa
1 tēj.m Kumīns
2 tēj.k Koreandra sēklas
1 tēj.k Oregano (raudene)
Olīveļļa
100g Kalē kāpostu
1/2 Citrons
100g Spinātu
50g Zirņi (var izmantot gan saldētus, gan svaigus)
4 Olas
1/2 Bunte piparmētra
1/2 Bunte dilles
40g Fetas siers
Pagatavošana:
1. Sīpollokiem nogriež saknes daļu un sagriez vidēji lielos gabalos. Ķiploku nomizo un smalki sakapā.
2. Lielā, sausā pannā apgrauzdē kumīnu un koreandra sēklas 1-2 minūtes vai līdz sāk parādītiea aromāts. Pēc tam garšvielas liek piestā, pievieno oregano um šķipsniņu sāls, tad visu smalki saberž.
3. Pannā ielej olīveļļu un uz mazas liesmas apcep sīpollokus un ķiplokus. Kad ir viegli apcepies, tad pievienk tikko uztaisīto garšvielu maisījumu.
4. Pievieno palielos gabalos sagrieztu kalē (bez kātiem) un citronu sulu. Palielini karstumu līdz vidējai liesmai un turpini gatavot 2-3 minūtes.
5. Kad kalē ir sācis palikt mīksts, tad pievieno spinātus, zirņus, sāli un nedaudz melnos piparus . Visu kārtīgi samaisa un sautē 2-3 minūtes.
6. Izveido 4 iedobes un iesit tajās olu. Uzliec vāku un karsē 4-5 minūtes vai līdz olas ir gatavas.
7. Beigās kad ir gatavs visu pārkaisa ar rupji sakapātām dillēm un piparmētru. Kā arī uzdrupina pa virsu nedaudz fetas siera.
Labu apetīti!
Recepti sagatavojis kaislīga ēdiena mīļotājs un pavāra @valters_vitols
← iepriekšējā | 21. no 27 | nākamā → |