Keksiņi olu čaumalās
1 attēls • 15. mar 2013 14:43
Konditores Lienes Tomsones recepte, gatavo “Pie Galda!” komanda.
Olas formas keksiņi noteikti patiks bērniem, tradicionālo olu vietā. Izpaliks gan olu kaušanās rituāls. Bet kāds gardums viducī! Atliek tik izmēģināt pašiem.
Sastāvdaļas :
mafinu forma cepšanai; folija; 10 olas čaumalām, no tām 1 arī mīklai; 125 g miltu;
0,5 tējkarotes cepamā pulvera; 1 šķipsniņa sodas; 125 g cukura; 0,5 tēj...VairākKonditores Lienes Tomsones recepte, gatavo “Pie Galda!” komanda.
Olas formas keksiņi noteikti patiks bērniem, tradicionālo olu vietā. Izpaliks gan olu kaušanās rituāls. Bet kāds gardums viducī! Atliek tik izmēģināt pašiem.
Sastāvdaļas :
mafinu forma cepšanai; folija; 10 olas čaumalām, no tām 1 arī mīklai; 125 g miltu;
0,5 tējkarotes cepamā pulvera; 1 šķipsniņa sodas; 125 g cukura; 0,5 tējkarotes vaniļas;
cukura; 60 g sviesta; 60 g skābā krējuma; sula no ½ citrona
Pagatavošana:
1. Olām abos galos ar adatu vai asu nazi izurbina caurumiņus un izpūš olas saturu ārā. Tā iegūst
veselas olu čaumalas. Augšējo caurumiņu izurbina vismaz 1 cm diametrā, apakšējais lai paliek
maziņš.
2. Sagatavo mīklu: miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri un sodu. Olu sakuļ kopā ar cukuru un
vaniļas cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Masa būs dubultojusies apjomā. Olu masai pievieno 50
g mīksta sviesta istabas temperatūrā, un visu sakuļ kopā. Tad pievieno skābo krējumu un citronu
sulu. Pakāpeniski iesijā miltus. Maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla.
3. Iegūto mīklu liek konditorejas maisā vai pašveidotā tūtiņā un iepilda tukšajās olu čaumalās tā,
lai ~ 2/3 no olas ir pilnas. Cepšanās laikā kēksiņš mazliet piepūtīsies un iznāks ārā.
4. No folijas saplēš 10 loksnes ~ 15 x 15 cm izmērā, un katru olu ietin folijā, augšējo caurumu
atstājot vaļā, lai ir vieta, kur mīklai rāpties laukā. Oliņas saliek cepamformā, katru savā ligzdiņā.
5. Cep 180 ºC temperatūrā ~ 30 minūtes. Ēd atdzesētus, izlobot no olas čaumalas.
Lobiet prātīgi
-