Maizes Kvass
1 attēls • 19. jūn 2014 00:14
Maizes Kvass
Sastāvdaļas:
600 g svaigas rupjmaizes
1 citrona sula
350 g cukura
30 g rauga
garšvielas: citrona vai apelsīna miziņas, piparmētru vai apiņu novārījums, upeņu jaunie dzinumi
6 l dzeramā ūdens
Pagatavošana:
1. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlītēs un cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā apgrauzdē.
2. Maizes šķēlītēm pārlej pāri 4 l verdoša dzeramā ūdens. Trauku pārsedz un atstāj 3–4 stundas, līd...VairākMaizes Kvass
Sastāvdaļas:
600 g svaigas rupjmaizes
1 citrona sula
350 g cukura
30 g rauga
garšvielas: citrona vai apelsīna miziņas, piparmētru vai apiņu novārījums, upeņu jaunie dzinumi
6 l dzeramā ūdens
Pagatavošana:
1. Rupjmaizi sagriež plānās šķēlītēs un cepeškrāsnī 150 °C temperatūrā apgrauzdē.
2. Maizes šķēlītēm pārlej pāri 4 l verdoša dzeramā ūdens. Trauku pārsedz un atstāj 3–4 stundas, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis rudzu maizes īpatnējo garšu un smaržu.
3. Šķidrumu nokāš, biezumiem vēlreiz pārlej verdošu ūdeni – šoreiz 2 l, un ļauj 1–2 stundas ievilkties. Šķidrumu nokāš.
4. Abus šķidrumus salej kopā, pieliek cukuru, raugu, citronu sulu un garšvielas, un siltā vietā raudzē 6–8 stundas. Pēc tam kvasu atdzesē un pasniedz, salietu pudelēs vai māla krūkā.
-