Plovs ar vistu un melnajām plūmēm
1 attēls • 18. dec 2013 17:31
Lai spēks pavadīt pēdējās darba dienas pirms svētkiem, piedāvājam Jums lielisku maltīti sātīgām un košām vakariņām: Plovs ar vistu un melnajām plūmēm
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 vesela vista
1½ glāze basmati rīsu
2 lieli sīpoli
2 burkāni
1 ķiploka galviņa
10 žāvētas plūmes
1 tējkarote kumīna (romiešu ķimenes)
½ tējkarote kurkumas
1 buntīte pētersīļu
1 buntīte diļļu
eļļa cepšanai
sāls, malti mel...Vairāk Lai spēks pavadīt pēdējās darba dienas pirms svētkiem, piedāvājam Jums lielisku maltīti sātīgām un košām vakariņām: Plovs ar vistu un melnajām plūmēm
Nepieciešamās sastāvdaļas:
1 vesela vista
1½ glāze basmati rīsu
2 lieli sīpoli
2 burkāni
1 ķiploka galviņa
10 žāvētas plūmes
1 tējkarote kumīna (romiešu ķimenes)
½ tējkarote kurkumas
1 buntīte pētersīļu
1 buntīte diļļu
eļļa cepšanai
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošanas gaita:
1. Rīsus ieber sietā un vairākas reizes noskalo zem tekoša ūdens. Rīsus pārber bļodiņā, pieber šķipsniņu sāls un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc ~ 1 stundas atlikušo ūdeni nolej.
2. Ķiploka daiviņas notīra. Melnās plūmes aplej ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm mērcēties. Zaļumus noskalo un smalki sakapā. Sīpolus un burkānus notīra. Burkānus sagriež stienīšos, sīpolus – mazos gabaliņos.
3. Vistu noskalo un nosusina. Sadala gabalos.
4. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu. Apcep burkānus, sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini un smaržo. Cep ~ 5-7 minūtes. Pievieno kumīnu, kurkumu, maltus melnos piparus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa un cep vēl ~ 5 minūtes.
5. Pievieno vistas gabalus un cep, līdz vistai izveidojas zeltaina garoziņa.
6. Pievieno zaļumus un rīsus. Nemaisa!
7. Pārlej ar verdošu ūdeni, lai tas nosegtu pannas saturu. Ūdeni lej gar katla sienu, lai tas nesajauktu rīsus.
8. Rīsos iesprauž ķiploka daiviņas, samazina liesmu un uzliek vāku. Gatavo apmēram 30 minūtes.
9. Noņemot no uguns, viegli samaisa un tūlīt pasniedz.
-