Cepts lasis ar kuskusu un kaltētām dzērvenēm
1 attēls • 16. dec 2013 16:26
Jaunai darba nedēļai sākoties, piedāvājam Jums vēderus palutināt ar ātri pagatavojamu, bet patiesi gardēžu cienīgu recepti! Sulīga laša fileja, sutināta apelsīnu sulā un pasniegta kopā ar kuskusu, kas papildināts ar saldskābām dzērvenēm, kanēli, baziliku un Indijas riekstiem. Vienā vārdā – garšīgi!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
350 g kuskusa
100 g kaltētu dzērveņu
1 tējkarote malta kanēļa
sāls, malt...VairākJaunai darba nedēļai sākoties, piedāvājam Jums vēderus palutināt ar ātri pagatavojamu, bet patiesi gardēžu cienīgu recepti! Sulīga laša fileja, sutināta apelsīnu sulā un pasniegta kopā ar kuskusu, kas papildināts ar saldskābām dzērvenēm, kanēli, baziliku un Indijas riekstiem. Vienā vārdā – garšīgi!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
350 g kuskusa
100 g kaltētu dzērveņu
1 tējkarote malta kanēļa
sāls, malti melnie pipari
50 g sasmalcinātu Indijas riekstu
1 laša fileja (liela)
1 rīvēta apelsīna miziņa un svaigi spiesta sula
6 porcijas
Pagatavošanas gaita:
1. Katliņā liek karsēties 400 ml ūdens. Pieber kanēli, dzērvenes, šķipsniņu sāls, piparus. Kad ūdens ir uzvārījies, to pārlej pāri kuskusam. Pieber riekstus un visu samaisa. Uzliek šķīvīti un atstāj uzbriest ~ 10 minūtes.
2. Laša fileju sadala 6 vienāda lieluma gabaliņos.
3. Karstumizturīgu veidni ietauko ar eļļu vai sviestu. Ieber kuskusu. Vidū liek laša gabaliņus. Uzber rīvētu apelsīna miziņu un pārlej ar apelsīnu sulu. Traukam pāri pārliek foliju un cep 15-20 minūtes līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī.
4. Pasniedz galdā karstu.
Lai labi garšo!
http://www.piegalda.lv
-