Čūskas kodiens
1 attēls • 20. feb 2013 17:55
Recepti piedāvā un pie galda aicina Signe Šlosberga
Ja ciemiņi visi nenāk kopā un var gadīties, ka daļa viesu jau ir klāt un var rasties neveiklība, gaidot pārējos, tad lieti noderēs šis "Čūskas kodiens" ar sauju pikanto mandeļu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Čūskas kodienam:
0,7 ml degvīns
1 čii pipars
1 apelsīns
Pikantajām mandelēm:
300 g mandeļu
30 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes garšvi...VairākRecepti piedāvā un pie galda aicina Signe Šlosberga
Ja ciemiņi visi nenāk kopā un var gadīties, ka daļa viesu jau ir klāt un var rasties neveiklība, gaidot pārējos, tad lieti noderēs šis "Čūskas kodiens" ar sauju pikanto mandeļu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Čūskas kodienam:
0,7 ml degvīns
1 čii pipars
1 apelsīns
Pikantajām mandelēm:
300 g mandeļu
30 ml olīveļļas
2 ēdamkarotes garšvielu maisījuma MEXICO vai SANTAMARIA TACO vai cits
Pagatavošanas gaita:
Dzērienam „Čūskas kodiens“
1.Karafē ieliek vienu veselu čilī piparu.
2. No apelsīna norīvē skaidiņās miziņu un pievieno karafē., norīvē vienam apelsīnam oranžās krāsas mizu un arī to ieber karafē.
3.Uzlej degvīnu un patur vienu nakti. Degvīns kļūst aromātisks un pikants.
Pikantajām mandelēm
1. Mandeles apvārta eļļā.
2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.
3. Tad mandeles apkaisa ar sausajām garšvielām un kārtīgi apvārta. Tad tās kārto uz uz cepešpannas un cep 180 grādu temperatūrā 15 minūtes. Jāuzmana, lai nesadeg! Jūs ar garšvielām varat variēt un eksperimentēt. Tas jau ir interesanti!
-