Zaļā kafija
1 attēls • 19. jūn 2013 16:35
Savu nosaukumu "zaļā kafija" tā ir ieguvusi, pateicoties krāsai.
Tradicionāli kafija tiek gatavota no grauzdētām kafijas pupiņām, taču, lai pagatavotu šo dzērienu, nav obligāti nepieciešams pupiņas grauzdēt, jo arī no svaigām (vēl zaļām), termiski neapstrādātām pupiņām var pagatavot veselīgu un gardu kafiju.
Zaļo kafijas pupiņu ekstrakts satur hlorogēnskābi (CGA), kas organismā samazin...VairākSavu nosaukumu "zaļā kafija" tā ir ieguvusi, pateicoties krāsai.
Tradicionāli kafija tiek gatavota no grauzdētām kafijas pupiņām, taču, lai pagatavotu šo dzērienu, nav obligāti nepieciešams pupiņas grauzdēt, jo arī no svaigām (vēl zaļām), termiski neapstrādātām pupiņām var pagatavot veselīgu un gardu kafiju.
Zaļo kafijas pupiņu ekstrakts satur hlorogēnskābi (CGA), kas organismā samazina glikozes uzsūkšanos, aizkavē cukuru pārvēršanos taukos un paātrina deponēto tauku sadegšanu. Tāpat noskaidrots, ka zaļā kafija palēnina novecošanu, palīdz pārvarēt vājumu, novērš asinsvadu nosprostošanos, attīra organismu un uzlabo imūnsistēmu.
http://www.draugiem.lv/narvesen