Ikdienā omei ar vecomīti arvien ir, ko darīt, – abas rosās pa māju, strādā dārzā, gatavo konservējumus, ziemā tīra sniegu, vasarā siltumnīcā audzē gurķus. Gan vecomītei Ģertrūdei, gan omei Ingrīdai vēlme darboties virtuvē bijusi vienmēr. Abas ir klasisku vērtību piekritējas, kas cenšas iet līdzi laikam. Kad mamma cepusi cepumus, mazajai Ģertrūdei bija jāpalīdz pieturēt mīklas bļodu, un viņa arvien pamanījusies iebāzt mīklā īkšķīšus, lai pēc tam ar kāru muti tos nolaizītu. Ģertrūdes mamma nomira, kad meitenei bija vien 10 gadi, tāpēc visas virtuves prasmes un knifiņus viņa apguvusi pašmācības ceļā. Vairāk par saimnieču ēst gatavošanas prasmēm lasi, un receptes meklē 2015.gada MAIJA žurnālā "Četras Sezonas".
← iepriekšējā | 18. no 287 | nākamā → |