Gavēņa laika recepte
1 attēls • 18. mar 2013 14:11
Šajā gavēņa laikā iesakām pagatavot pašu ceptu ciabatu ar zaļumu kokteili!
Šāds zaļumu kokteilis ir ļoti veselīgs un garšīgs. Jogurta vietā var izvēlēties kefīru vai paniņas.
1 klaipiņš maizes
2 glāzes kokteiļa
Gatavošanas laiks 30 minūtes + 2 stundas raudzēšanai un cepšanai
500 g ciabatas maisījuma „Kuchenmeister”
350 ml jogurta bez piedevām
1 ēdk. sakapātu diļļu
1 ēdk. sakapātu pētersīļu lap...VairākŠajā gavēņa laikā iesakām pagatavot pašu ceptu ciabatu ar zaļumu kokteili!
Šāds zaļumu kokteilis ir ļoti veselīgs un garšīgs. Jogurta vietā var izvēlēties kefīru vai paniņas.
1 klaipiņš maizes
2 glāzes kokteiļa
Gatavošanas laiks 30 minūtes + 2 stundas raudzēšanai un cepšanai
500 g ciabatas maisījuma „Kuchenmeister”
350 ml jogurta bez piedevām
1 ēdk. sakapātu diļļu
1 ēdk. sakapātu pētersīļu lapu
1 ēdk. sakapātu bazilika lapu
1 citrons
maza šķipsna kajēnas piparu
1. Maizes maisījumam pievieno 330 ml remdena ūdens un samīca gludenu mīklu. To apsedz ar dvielīti un ļauj rūgt 1 stundu.
2. Mīklu vēlreiz izmīca, izveido klaipiņu un liek to uz plāts. Uzraudzē dubultā lielumā – apmēram pusstundu.
3. Uzkarsē krāsni uz 180°C. Liek maizīti krāsnī un cep 25-30 minūtes. Gatavai maizītei piesitot pie apakšas, dzirdama dobja skaņa. Maizi liek uz restītēm atdzesēt.
4. Jogurtu lej blendera krūzē. Pievieno zaļumus un kuļ, līdz tie pavisam sasmalcināti un jogurts skaisti zaļā krāsā. Iemaisa 2-3 ēdamkarotes citrona sulas un pēc vēlēšanās – piparus. Pasniedz ar pašcepto maizi un sviestu.
-