Vecais labais uzpūtenis no bērnības - mūsmājās garšo visiem, kā lieliem, tā maziem, tā arī tiem, kas tievē neskādē (ja vien viens neizēd visu podu, kas domāts visai ģimenei).
Uzpūteņa pagatavošanai vajadzēs:
Ogas - svaigas, saldētas, komots, zapte; man šoreiz bija atsaldētas zemenes un dzērvenes;
Ūdens - tik daudz, lai veido apjomu, es parasti savai 4 cilvēku ģimenei ņemu ap 600 ml.
Cukurs - pēc garšas, šajā gadījumā zemenei bija jau nedaudz cukura pievienots saldējot, tāpēc to pievienoju pavisam nedaudz.
Šķipsniņa sāls (visiem saldajiem vajag sāli, tāpat kā sāļajiem šķipsniņa cukura, tas izceļ garšu, kā teica mana vecmāmiņa).
Mannā putraimi - tā lai sanāk šķidra putra, manā gadījumā apmēram 40 grami (rēķins puse no tā kas rakstīts uz paciņas normālas biezputras pagatavošanai).
Mikseris - būtiski! Ar roku diezgan ko kult!
Ņemam ogas, pievienojam ūdeni, uzvāram, pavāram minūtes 5, ja liek svaigas ogas, kamēr izšķīst. Piemet sāli, cukuru.
Ber klāt mannā visu laiku maisot. Vāra 5 minūtes, maisot.
Ņem nost no ugums un padzesē, tik daudz, lai ir karsts, bet pirksts nedeg.
Ņem mikseri un puto, kamēr maina krāsu un konsistenci, apjomā pieaug apmēram divas reizes.
Atdzesē līdz galam un pasniedz ar aukstu pienu.
Labu apetīti!
Uzpūteņa pagatavošanai vajadzēs:
Ogas - svaigas, saldētas, komots, zapte; man šoreiz bija atsaldētas zemenes un dzērvenes;
Ūdens - tik daudz, lai veido apjomu, es parasti savai 4 cilvēku ģimenei ņemu ap 600 ml.
Cukurs - pēc garšas, šajā gadījumā zemenei bija jau nedaudz cukura pievienots saldējot, tāpēc to pievienoju pavisam nedaudz.
Šķipsniņa sāls (visiem saldajiem vajag sāli, tāpat kā sāļajiem šķipsniņa cukura, tas izceļ garšu, kā teica mana vecmāmiņa).
Mannā putraimi - tā lai sanāk šķidra putra, manā gadījumā apmēram 40 grami (rēķins puse no tā kas rakstīts uz paciņas normālas biezputras pagatavošanai).
Mikseris - būtiski! Ar roku diezgan ko kult!
Ņemam ogas, pievienojam ūdeni, uzvāram, pavāram minūtes 5, ja liek svaigas ogas, kamēr izšķīst. Piemet sāli, cukuru.
Ber klāt mannā visu laiku maisot. Vāra 5 minūtes, maisot.
Ņem nost no ugums un padzesē, tik daudz, lai ir karsts, bet pirksts nedeg.
Ņem mikseri un puto, kamēr maina krāsu un konsistenci, apjomā pieaug apmēram divas reizes.
Atdzesē līdz galam un pasniedz ar aukstu pienu.
Labu apetīti!
← iepriekšējā | 45. no 150 | nākamā → |