Piedāvāju sagatavot melleņu klimpu zupu. Šis ir mans mīļākais saldais ēdiens, viegli pagatavojams, ļoti gards un galvenais jau, ka tās ir atmiņas no bērnības.
Tātad ķīselim nepieciešams: Litrs melleņu, vai puslitra burciņa melleņu ievārījuma, kas nu kuram mājās ir. Uz šādu melleņu daudzumu aptuveni 2 - 3 litri ūdens cukurs pēc garšas 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes Klimpām: 1 1/2 glāze miltu 1 ola 1 ēdamkarote cukura aptuveni pusglāze ūdens (var ūdens vietā izmantot pienu vai pusi ūdeni un pusi piena, bet tad klimpas sanāks cietākas)
Pagatavošana: Liek vārīties katliņā ūdeni un mellenes, kad šķidrums ir uzvārījies pievieno cukuru pēc garšas, pavāra kamēr cukurs ir izkusis. krūzītē sajauc kartupeļu cieti ar ūdeni (masai jābūt aptuveni 200 ml) un aktīvi maisot pievieno ķīselim. Kad ķīselis ir uzvārījies, tad ar tējkaroti pievieno klimpas, kuras pagatavotas no miltiem, olas, cukura un ūdens (masai ir jāsanāk biezai, tāpēc jāskatās cik daudz ūdens ir nepieciešams.) Vāra kamēr visas klimpas ir pacēlušās ķīselim augšpusē. Vislabāk garšo, kad melleņu klimpas ir atdzisušas, bet ir ļoti garšīgas arī siltas.
Tātad ķīselim nepieciešams: Litrs melleņu, vai puslitra burciņa melleņu ievārījuma, kas nu kuram mājās ir. Uz šādu melleņu daudzumu aptuveni 2 - 3 litri ūdens cukurs pēc garšas 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes Klimpām: 1 1/2 glāze miltu 1 ola 1 ēdamkarote cukura aptuveni pusglāze ūdens (var ūdens vietā izmantot pienu vai pusi ūdeni un pusi piena, bet tad klimpas sanāks cietākas)
Pagatavošana: Liek vārīties katliņā ūdeni un mellenes, kad šķidrums ir uzvārījies pievieno cukuru pēc garšas, pavāra kamēr cukurs ir izkusis. krūzītē sajauc kartupeļu cieti ar ūdeni (masai jābūt aptuveni 200 ml) un aktīvi maisot pievieno ķīselim. Kad ķīselis ir uzvārījies, tad ar tējkaroti pievieno klimpas, kuras pagatavotas no miltiem, olas, cukura un ūdens (masai ir jāsanāk biezai, tāpēc jāskatās cik daudz ūdens ir nepieciešams.) Vāra kamēr visas klimpas ir pacēlušās ķīselim augšpusē. Vislabāk garšo, kad melleņu klimpas ir atdzisušas, bet ir ļoti garšīgas arī siltas.
← iepriekšējā | 37. no 150 | nākamā → |