Lapsas Māja

Oficiālā lapa
Ieteikt
 100

"Īsta lauku torte" 1
Autore. Anita Jastrežemska (Geduse)
Recepte biskvītam un krēmam ņemta no žurnāla ,,Ievas virtuve 2012.g.,, Starp kārtām svaigas zemenes saspaidītas ar cukuru, rotāšanai arī zemenītes.
,,Īsta lauku torte ar zemenēm" 2 kg.

Biskvītam-10 olas, 9 ēd.k. cukura, 1 pac.vanelīna, 4 ēd.k. eļļas, 4 ēd.k. ūdens, 5 ēd.k. miltu, 4 ēd.k. cietes.

Baltumus saputo ar šķipsnu sāls stingrās putās-liek ledusskapī. Olu dzeltenumus sajauc ar vanelīnu un cukuru-liek uz ūdens tvaikiem-sasilda, tad stipri saputo. Pievieno tiem ūdeni un eļļu-saputo, tad pievieno miltus un cieti-divreiz izsijātus, lēnām iemaisa. Vairs neputo un karoti ap malām nedauza! Tad lēnām iemaisa olu baltumus. Mīkla sanāk pufīga, gaisīga. Der ruletēm. Uz lielas paplāts, kas izklāta ar cepampapīru, satilpst visa mīkla-izlīdzina to. Liek karstā cepeškrāsnī, 10 minūtes nevirina, apmēram pēc minūtēm 17 gatavs biskvīts. Tas ir viegli brūngans. Sagriežu to tā, lai sanāktu 3 kārtām!

Krēmam- 4 olu dzeltenumi, 4 ēd.k. cukura, 1 pac.vanelīna, 0,5 l piena, 2 ēd.k. miltu, 400 g. svieta (laba 80 procentīga), kakao.

Olu dzeltenumus puto ar cukuru, vanelīnu, miltiem. Pienu uzvāra-pievieno, maisot, masu, līdz sāk mest burbuli, noņem no plīts, auksta ūdens peldē strauji atdzesē. Istabas temperatūras sviestu pievieno atdzisušajai masai-sakuļ ar mikseri. Pusei krēma pievieno kakao-sakuļ. Sanāk baltais un brūnais krēms.

Taisa torti- katru kārtu ar slotiņu apslapina ar kafiju, tad uzliek saspaidītas zemenes ar cukuru, tad krēma kātiņu. Pēdējo trešo virsējo kārtu apsmērē tikai ar krēmu. Rotā ar zemenēm!

Recepti izstrādāju pati, bet liels paldies ,,Ievas virtuvei" un Draugu domubiedru grupai-Tortes, kūkas...

Lai sanāk un garšo!
Anita Jastrežemska

iepriekšējā15. no 281nākamā

Recepšu KONKURSS. Latvija ZEMEŅU laikā

Ievietoja: Lapsas Māja 29. jūn 2012 18:57

558 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas