Zemeņu kūka
Autore. Evija Cimbala
Taisni nesen kā taisiju kūciņu, jo kaut kā 3 spaiņi bija jālikvidē.. Gan savāriju..gan sasaldēju..gan kūciņu saveidoju..
Sastāvdaļas..:
2 paciņas Selga Clasic
1.pac. zema tauku satura sviesta
250 ml salds krējums ( 35 %)
800 ml jogurts
Zemenes
Želatīns. pirmajai tai zemeņu kārtai viena paciņa aizgāja tas ir 15-20 g un otrajai jogurta kārtai... 2 paciņas..tātad 30-40 g.. jo tur lielāks daudzums.
Darba gaita:
1.Cepumus sadrupina, sajauc ar izkausētu sviestu...samīca...saspaida..apmīļo Liek veidnē un izlīdzina kā apakšējo kārtu ( biskvīta vietā)
2.kārtai sablenderē zemenes ar cukuru ( saldumu pēc savas izvēles) , pievieno želatīnu( iepriekš uzbriedināts un izkausēts ūdens peldē) Šo masu lej uz cepumu kārtas un ieleik ledusskapī mazliet saželēt.. ( uz 10-15 min)
3. Saldu krējumu ar jogurtu..mazliet paputojam..lai ir gaisīgāks.. ja kārojas, varam pasaldināt... Iegriezu vēl mazliet zemeņu gabaliņus.. Pievienojam želatīnu un ja gribas tādu rezultātu kā man..tad negaidot, kad zemeņu kārta pilnībā saželējusi...lejam šo jogurta masu pa vidu formai iekšā..un tad sanāk tāds iznākums kā man.. zemeņu massu izstumj pa malām
4. Mazliet pagaidam, kad sāk želēt..un saliekam veselas ogas..šinī gadījumā atkal zemenes.. Izkārtot noteikti var kā sirds vēlās..
Beigās var pārkaisīt ar kanēli vai kā manā gadījumā bija ar karameļu + vaniļas maisijumu
Pasniedz ar "zemeņu mērci"... Zemenes sablenderējot ar cukuru
Rezultātā sanāk ļoti maiga..viegla "slaidā" vasaras kūciņa
Autore. Evija Cimbala
Taisni nesen kā taisiju kūciņu, jo kaut kā 3 spaiņi bija jālikvidē.. Gan savāriju..gan sasaldēju..gan kūciņu saveidoju..
Sastāvdaļas..:
2 paciņas Selga Clasic
1.pac. zema tauku satura sviesta
250 ml salds krējums ( 35 %)
800 ml jogurts
Zemenes
Želatīns. pirmajai tai zemeņu kārtai viena paciņa aizgāja tas ir 15-20 g un otrajai jogurta kārtai... 2 paciņas..tātad 30-40 g.. jo tur lielāks daudzums.
Darba gaita:
1.Cepumus sadrupina, sajauc ar izkausētu sviestu...samīca...saspaida..apmīļo Liek veidnē un izlīdzina kā apakšējo kārtu ( biskvīta vietā)
2.kārtai sablenderē zemenes ar cukuru ( saldumu pēc savas izvēles) , pievieno želatīnu( iepriekš uzbriedināts un izkausēts ūdens peldē) Šo masu lej uz cepumu kārtas un ieleik ledusskapī mazliet saželēt.. ( uz 10-15 min)
3. Saldu krējumu ar jogurtu..mazliet paputojam..lai ir gaisīgāks.. ja kārojas, varam pasaldināt... Iegriezu vēl mazliet zemeņu gabaliņus.. Pievienojam želatīnu un ja gribas tādu rezultātu kā man..tad negaidot, kad zemeņu kārta pilnībā saželējusi...lejam šo jogurta masu pa vidu formai iekšā..un tad sanāk tāds iznākums kā man.. zemeņu massu izstumj pa malām
4. Mazliet pagaidam, kad sāk želēt..un saliekam veselas ogas..šinī gadījumā atkal zemenes.. Izkārtot noteikti var kā sirds vēlās..
Beigās var pārkaisīt ar kanēli vai kā manā gadījumā bija ar karameļu + vaniļas maisijumu
Pasniedz ar "zemeņu mērci"... Zemenes sablenderējot ar cukuru
Rezultātā sanāk ļoti maiga..viegla "slaidā" vasaras kūciņa
1. no 281 | nākamā → |