Vistas girosu un vistas ruletes sagatavošana, marinēšana un kūpināšana.
VISTAS GIROSI.
Tātad iegādājos centrāltirgū vistas girosus bez kauliem. Girosus apmazgāju un katram vidū iekaisīju piecu piparu maisījumu, timiānu. Gabaliņus locīju uz pusēm un pārsēju krusteniski ar desu diegu, kurš iztur līdz 300 grādiem karstuma. Tad visu bļodā iekšā un pārlēju ar neasu sojas mērci kas palikusi no sušī komplektiem un pievienoju vīnogu etiķi, der arī ābolu, pievienoju ķiploku galviņas lai peld marinādē un lauru lapas. Visu šo atstāju uz nakti ledusskapī otrā rīta kūpinātavā iekšā un uz 3,5 stundām 90 grādos.
Pirms kūpinājumu kasti aizvērt, pažāvēju kādas 30 min atvērtā veidā - tad sanāk sausāks.
VISTAS RULETE.
Sanāk kā no veikala, tikai vēl garšīgāk un dabīgāk. Nopirku cāļa filejas. Lielo fileju griežu plakaniski uz pusēm un izklapēju ar gaļas āmurīti. Tā lai sanāk tāda kā pankūciņa. Tad sagriežu ķiploku plānos gabaliņos un svaigas dilles to visu liekam virsū izklapētajiem gabaliem. Virsū dillēm un ķiplokiem pārleju majonēzi un piciņas Angļu sinepju un timiānu pēc garšas, ja vispār iet pie dūšas. Kad viss gatavs ar pildījumu, tad tinu rullīšos tā, lai pildījums paliek vidū gareniski kā trubiņā ja nemaldos līdzīgi viltotajam zaķim pārsienot ar desu diegu. Ja filejas ir maziņas pēc klapēšanas var salikt blakus vienu otrai mazliet pārliekot malu pāri vienu otrai. Tad būs vieglāk uztīt labus gabalus ruletes. Visu šo lieku celafāna maisā un pārleju ar BBQ marinādi pēc izvēles. Es izmantoju universālo domātu visam gaļīgajam. Uz 2 kg filejas pievienoju 3 marinādes paciņas. Visu šo atstāju uz nakti ledusskapī, otrā rīta kūpinātavā iekšā un uz 3,5 stundām 90 grādos.
Gan bildes, gan savu sagatavošanas recepti mums atsūtīja Jānis Ginters.
Lai labi garšo !
VISTAS GIROSI.
Tātad iegādājos centrāltirgū vistas girosus bez kauliem. Girosus apmazgāju un katram vidū iekaisīju piecu piparu maisījumu, timiānu. Gabaliņus locīju uz pusēm un pārsēju krusteniski ar desu diegu, kurš iztur līdz 300 grādiem karstuma. Tad visu bļodā iekšā un pārlēju ar neasu sojas mērci kas palikusi no sušī komplektiem un pievienoju vīnogu etiķi, der arī ābolu, pievienoju ķiploku galviņas lai peld marinādē un lauru lapas. Visu šo atstāju uz nakti ledusskapī otrā rīta kūpinātavā iekšā un uz 3,5 stundām 90 grādos.
Pirms kūpinājumu kasti aizvērt, pažāvēju kādas 30 min atvērtā veidā - tad sanāk sausāks.
VISTAS RULETE.
Sanāk kā no veikala, tikai vēl garšīgāk un dabīgāk. Nopirku cāļa filejas. Lielo fileju griežu plakaniski uz pusēm un izklapēju ar gaļas āmurīti. Tā lai sanāk tāda kā pankūciņa. Tad sagriežu ķiploku plānos gabaliņos un svaigas dilles to visu liekam virsū izklapētajiem gabaliem. Virsū dillēm un ķiplokiem pārleju majonēzi un piciņas Angļu sinepju un timiānu pēc garšas, ja vispār iet pie dūšas. Kad viss gatavs ar pildījumu, tad tinu rullīšos tā, lai pildījums paliek vidū gareniski kā trubiņā ja nemaldos līdzīgi viltotajam zaķim pārsienot ar desu diegu. Ja filejas ir maziņas pēc klapēšanas var salikt blakus vienu otrai mazliet pārliekot malu pāri vienu otrai. Tad būs vieglāk uztīt labus gabalus ruletes. Visu šo lieku celafāna maisā un pārleju ar BBQ marinādi pēc izvēles. Es izmantoju universālo domātu visam gaļīgajam. Uz 2 kg filejas pievienoju 3 marinādes paciņas. Visu šo atstāju uz nakti ledusskapī, otrā rīta kūpinātavā iekšā un uz 3,5 stundām 90 grādos.
Gan bildes, gan savu sagatavošanas recepti mums atsūtīja Jānis Ginters.
Lai labi garšo !
← iepriekšējā | 9. no 300 | nākamā → |