Beidzot jūtu, ka sācies atvaļinājums! Sāku to ar maizes cepšanu. Izmēģināju recepti, kuru man iedeva vedeklas Gitas draudzene Kristīne. Viņa to bija izcepusi ciema kukulim, kad abas bija atbraukušas pie mums uz laukiem. Tik garšīgu maizi sen nebiju ēdusi. Kad noklausījos stāstu par ieraugu, kuru ik divas nedēļas esot jāizcep, tad jau biju gatava atmest ar roku. Pie manas aizņemtības kaut ko darīt regulāri neizdodas. Tomēr viņa mani pārliecināja. Vakarā iejauc, nedaudz pamīca un no rīta cep. Tā arī izdarīju.
GRAUDU RUPJMAIZEI vajag 500 g kviešu miltu, 500 g rudzu miltu, 500 g auzu pārslu, 100 g kviešu putraimu, 100 g saules puķu sēklu, 80 g sezama sēklu, 100 g linsēklu, 180 g cukura, 2 tk sāls, 2 saujas ķimeņu, 1 l silta ūdens
Ūdeni uzsilda, pieber cukuru un iejauc ieraugu. Tad pārējās sastāvdaļas. Pamīca. Mīklai jārūgst vismaz 6, labāk - 12 stundas. Jāatceras 250 g atlikt ieraugam, ko glabā ledusskapī, ne ilgāk kā 2 nedēļas. Izveido 2 kukulīšus un šauj līdz 200* sakarsētā krāsnī uz stundu ar ceturksni.
GRAUDU RUPJMAIZEI vajag 500 g kviešu miltu, 500 g rudzu miltu, 500 g auzu pārslu, 100 g kviešu putraimu, 100 g saules puķu sēklu, 80 g sezama sēklu, 100 g linsēklu, 180 g cukura, 2 tk sāls, 2 saujas ķimeņu, 1 l silta ūdens
Ūdeni uzsilda, pieber cukuru un iejauc ieraugu. Tad pārējās sastāvdaļas. Pamīca. Mīklai jārūgst vismaz 6, labāk - 12 stundas. Jāatceras 250 g atlikt ieraugam, ko glabā ledusskapī, ne ilgāk kā 2 nedēļas. Izveido 2 kukulīšus un šauj līdz 200* sakarsētā krāsnī uz stundu ar ceturksni.
← iepriekšējā | 96. no 718 | nākamā → |