Sandra Kalniete

Medaļas

Skatīt visas

Pēdējo reizi manīta

24. dec 2017 09:22

Man nosaukums "siera kūka" liekas nevajadzīgs tieštulkojums no angļu vai franču valodas. Nav jau nepareizi, jo biezpiens ir mīkstā siera paveids, taču man latviskāk un mīļāk skan "biezpiena kūka". Mani ieinteresēja kāda angļu recepte, kurā kūku recina krāsnī 120* temperatūrā 2 stundas. Iznāca dievišķīgi! Biezpiena masa pārvērtā krēmā, kas kusa uz mēles!

Cepumu drupatas (pilngraudu 500 g) sajauc ar 80 g mīksta sviesta un 2 ēdk ūdens. Saveļ bumbā un iespiež formā. Pildījumam 6 olas saputo ar 170 g cukura un 1 ēdk vaniļas cukura. Piesijā 85 g miltus un pierīvē 2 citonu mizu. Sablendē 4 paciņas Limbažu 9% biezpienu, tajā iestrādā 165 g pakausēta sviesta. Tad iemaisa saputotās olas. Pēdējo pievieno 1 citrona sulu. Lej formā un līdz 120* sakarsētā krāsnī cep 2 stundas. Tikmēr sagatavo ogu želeju pārliešanai. 250 g ogu( mellenes, jāņogas, upenes utt) uzvāra 250 g ūdens. Izberž caur sietu. Vēlreiz uzkarsē, iemaisa 75 g cukuru un 15 g (5 plāksnītes) uzbriedināta želatīna. Kad kūka izcepusies, neizņemot no formas, to pārlej ar ogu želeju. Kad atdzisusi, liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Ņemšanās liela, bet, ticiet, tas ir tā vērts!

iepriekšējā5. no 259nākamā

Biezpiena kūka

Ievietoja: Sandra Kalniete 2. aug 2014 22:41

231 cilvēkam patīk

Vairāk

Citas šī lietotāja galerijas