Sandra Kalniete

Medaļas

Skatīt visas

Pēdējo reizi manīta

24. dec 2017 09:22

Receptes abiem ēdieniem: Kabaču kraukšķis 1 kg stingru kabaču 1 sīpols 200 g kazas siera 2 tk timiāna lapiņu 12 piparmētras lapiņu 2 naža gali kumins Oliveļļa, sāls, pipari Drupačām 180 g rupja maluma kviešu miltu 150 g sālīta sviesta 60 g rīvēta kokosrieksta Šķipsna maltu piparu Nomazgā kabačus un sagriež plānās ripiņās. Eļļu sakarsē un tajā kādas trīs minūtes nelielā karstumā cep smalki sagrieztu sīpolu, tad pievieno kabačus, pārkaisa ar kuminu un timiānu. Cep vēl 10 minūtes. Sāla un piparo. Iedrupina kazas sieru. Sakapā piparmētru lapiņas un piejauc karstajiem kabačiem, kārtīgi samaisa un visu pārliek ieeļļotā cepamtraukā. Pārkaisa ar drupatām un cep 210 grādos 20 minūtes, kamēr virsma brūni zeltaina. Ēd karstu. Kazas siera vietā var ņemt arī kādu citu balto sieru. Maizes zupa 1 l ūdens 250 g izkaltušas rupjmaizes 80 g cukura 1 ēdk medus 1 apelsīna sula 5-7 krustnagliņas Kanēlis Malts ingvers 150/200 g žāvētu aprikozu Uzvāra ūdeni. Aplej maizi. Stundu mērcē. Aprikozes sagriež. Maizi sablendē. Uzvāra kopā ar aprikozēm, garšvielām, cukuru un medu. Pēdējo pielej apelsīna sulu. Liek ledusskapī ievilkties. Ēd nākamajā dienā ar putukrējumu vai biezpiena krēmu vai Mascarpone siera krēms Mascarpone siera krēms 250 g Mascarpone siera 3 olas 3 ēdk cukura Vaniļas cukurs Šļuka Rīgas melnā balzāma Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļu, līdz to apjoms vismaz dubultojies. Pielej ēdamkaroti balzama. Mascarpone sieru pa ēdamkarotei pievieno dzeltenumiem, iemaisa, tad nākamo. Maisīt labāk ar putu maisāmo slotiņu nekā kult ar mikseri, jo ar pārāk enerģisku maisīšanu jāuzmanās — var saiet sviestā. Ja krēmu vēlas padarīt vieglāku, tajā var iecilāt stingri jo stingri saputotu olas baltumu.

iepriekšējā19. no 718nākamā

Labi ēdieni labiem draugiem

Ievietoja: Sandra Kalniete 21. aug 2015 17:16

64 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šī lietotāja galerijas