saatigs rosolniks-vakara recepte
1 attēls • 14. jan 2014 18:26
Ēdiena sastāvdaļas:
70 g. grūbas
5-6 kartupeļi
1 sīpols
1 burkāns
50 ml tomātu sula
5-6 marinēti gurķi
100 ml kornišoni sālijumā
sāls, pētersīļi - pēc garšas
Gatavošanas process:
Dažas stundas pirms gatavošanas, vajag izmērcēt grūbas (vēlams visu nakti). Mērcēšana uzlabos garšu un uzvārīsies daudz ātrāk.
Uzbriedušajām grūbām pievieno ūdeni un liek vārīties.
Kamēr vāras grūbas. Sagriežam kubiņos s...VairākĒdiena sastāvdaļas:
70 g. grūbas
5-6 kartupeļi
1 sīpols
1 burkāns
50 ml tomātu sula
5-6 marinēti gurķi
100 ml kornišoni sālijumā
sāls, pētersīļi - pēc garšas
Gatavošanas process:
Dažas stundas pirms gatavošanas, vajag izmērcēt grūbas (vēlams visu nakti). Mērcēšana uzlabos garšu un uzvārīsies daudz ātrāk.
Uzbriedušajām grūbām pievieno ūdeni un liek vārīties.
Kamēr vāras grūbas. Sagriežam kubiņos sīpolus.
Sarīvējam burkānus.
Apcepam sīpolu un burkānu taukvielās, līdz ir mīksti un tad pievieno klāt tomātu sulu.
Sagrieziet gurķus un kornišonus un pievieno klāt sīpoliem un burkāniem, kas cepas. Samaisa un pavāra 10 minūtes.
Tad, nomizo kartupeļus un sagriež kubiņos, pievieno tos grūbām un pavāra kādas 10 minūtes uz lēnas uguns.
Beigās, pievieno visu kas un pannas, + lauru lapiņu katlā pie grūbām. Ja nepieciešams tad arī sāli un piparus un turpina vārīt vēl 5 minūtes.
Gatavu rosoļņiku pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.
-