Našķis ziemai
1 attēls • 27. aug 2014 10:06
Tomāti, tomātiņi - mazi un smukiņi, tā vien prasās uz marinādes burku. Pagatavo gardus tomātus želejā, ar ko pēc tam ziemas mēnešos našķoties.
Lai pagatavotu 1 l burku ar tomātiem želejā, nepieciešams:
* 700 g tomātu,
* 70 g sīpolu,
* 2 lauru lapas,
* 0,4 l ūdens,
* 60 g 9% etiķa,
* 15 g sāls,
* 25 g cukura,
* 20 g želatīna.
Pagatavošanai nepieciešami sarkani, bet vēl cieti tomāti, kurus nos...VairākTomāti, tomātiņi - mazi un smukiņi, tā vien prasās uz marinādes burku. Pagatavo gardus tomātus želejā, ar ko pēc tam ziemas mēnešos našķoties.
Lai pagatavotu 1 l burku ar tomātiem želejā, nepieciešams:
* 700 g tomātu,
* 70 g sīpolu,
* 2 lauru lapas,
* 0,4 l ūdens,
* 60 g 9% etiķa,
* 15 g sāls,
* 25 g cukura,
* 20 g želatīna.
Pagatavošanai nepieciešami sarkani, bet vēl cieti tomāti, kurus nosusina un sagriež 1 cm biezās, apaļās šķēlēs. Sīpolus sagriež plānās ripiņās. Burkā ieliek 2 lauru lapas un liek kārtām tomātu šķēles ar sīpolu ripiņām. Dekorēšanas nolūkā var ievietot arī dzelteno tomātu šķēles.
Burkā sapildītos tomātus pārlej ar karstu želatīna marinādi: uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi un uzbriedinātu želatīnu. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni (1:5) un ļauj divas līdz četras stundas uzbriest. Tad to izkāš caur sietiņu vai marli, notecina lieko ūdeni un pievieno karstajai marinādei, ļauj tam izkust. Pēc želatīna pievienošanas marinādi vairs nedrīkst vārīt. Sagatavotās burkas pasterizē 80˚C temperatūrā: puslitra burkas - 10 līdz 12 minūtes, litra burkas - 15 līdz 20 minūtes.