PAŠGATVOTS MĀJAS SIERS
NEPIECIEŠAMS:
🥛Piens - 2 l
🥛Kefīrs - 300 ml
🥛Malta kurkuma - 1/2 tējk
🥛Malta paprika - 1/2 tējk
🥛Pētersīļi - 1 tējk
🥛Sāls - 1 ēd.k.
🥛Žāvētas dilles - 1 tējk
🥛Ķiploki (pēc izvēles) vai melnie pipari - 1/2 tējk
DARBA GAITA
🧀Uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai.
🧀Sagatavotās garšvielas ieber pienā.
🧀Pienā plānā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej kefīru. Kad piens ir sarecējis, noņemiet to no plīts.
🧀Biezpienu lej caurdurī, uz kura 2-3 kārtās uzliek marli.
🧀Ļaujiet sūkalām notecēt (var papildus izspiest, kad tās atdziest).
🧀Marli sasien un liec zem preses uz 2-3 stundām.
🧀gatavo sieru atstāj MARLē un ieliek traukā.
🧀Būs apmēram 280 g siera, pēc blīvuma tas nedaudz atgādina Indijas panīru
#panīrs #mājassiers #pašgatvotssiers #siers
NEPIECIEŠAMS:
🥛Piens - 2 l
🥛Kefīrs - 300 ml
🥛Malta kurkuma - 1/2 tējk
🥛Malta paprika - 1/2 tējk
🥛Pētersīļi - 1 tējk
🥛Sāls - 1 ēd.k.
🥛Žāvētas dilles - 1 tējk
🥛Ķiploki (pēc izvēles) vai melnie pipari - 1/2 tējk
DARBA GAITA
🧀Uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai.
🧀Sagatavotās garšvielas ieber pienā.
🧀Pienā plānā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej kefīru. Kad piens ir sarecējis, noņemiet to no plīts.
🧀Biezpienu lej caurdurī, uz kura 2-3 kārtās uzliek marli.
🧀Ļaujiet sūkalām notecēt (var papildus izspiest, kad tās atdziest).
🧀Marli sasien un liec zem preses uz 2-3 stundām.
🧀gatavo sieru atstāj MARLē un ieliek traukā.
🧀Būs apmēram 280 g siera, pēc blīvuma tas nedaudz atgādina Indijas panīru
#panīrs #mājassiers #pašgatvotssiers #siers
← iepriekšējā | 33. no 300 | nākamā → |