Sastāvdaļas kūkai:
1 1/2 glāzes smalkā cukura
1 1/2 tases miltu
1/2 glāze kakao pulveris
1 1/4 tējkarotes cepamas sodas
3/4 tējkarote sāls
1 liela ola
1 olas baltums
3/4 glāze paniņas
1/3 tase augu eļļu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/2 tase karstas kafija
1/4 tase rums vai brendijs
Uzkarsē krāsni līdz 180°C un sagatavot apaļo kūkas formu un ieliek tajā cepampapīru.
Apvieno cukuru, miltus, cepamo sodu un sāli lielā bļodā un ar mikseri kuļ līdz viss kārtīgi sajaucies. Noliek malā.
Citā bļodā apvieno olas, paniņas, eļļu un vaniļu un labi samaisa. Tad pievieno maisījumu pirmās bļodas saturam un kuļ līdz masa viendabīga. Tad lēnām pievieno karstu kafiju un rumu (vai brendiju) un lēnām kārtīgi samaisa.
lej mīklu kūkas formā un cep apmēram 25 minūtes vai līdz brīdim, kad tā gatava (ja nekas nelīp klāt, pārbaudot ar zobu bakstāmo kociņu vai sērkociņu). Tad ļauj kūkai pilnībā atdzist. Kad atdzisusi, pārgriež divās daļās, tā lai būtu divas kārtas.
1 1/2 glāzes smalkā cukura
1 1/2 tases miltu
1/2 glāze kakao pulveris
1 1/4 tējkarotes cepamas sodas
3/4 tējkarote sāls
1 liela ola
1 olas baltums
3/4 glāze paniņas
1/3 tase augu eļļu
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/2 tase karstas kafija
1/4 tase rums vai brendijs
Uzkarsē krāsni līdz 180°C un sagatavot apaļo kūkas formu un ieliek tajā cepampapīru.
Apvieno cukuru, miltus, cepamo sodu un sāli lielā bļodā un ar mikseri kuļ līdz viss kārtīgi sajaucies. Noliek malā.
Citā bļodā apvieno olas, paniņas, eļļu un vaniļu un labi samaisa. Tad pievieno maisījumu pirmās bļodas saturam un kuļ līdz masa viendabīga. Tad lēnām pievieno karstu kafiju un rumu (vai brendiju) un lēnām kārtīgi samaisa.
lej mīklu kūkas formā un cep apmēram 25 minūtes vai līdz brīdim, kad tā gatava (ja nekas nelīp klāt, pārbaudot ar zobu bakstāmo kociņu vai sērkociņu). Tad ļauj kūkai pilnībā atdzist. Kad atdzisusi, pārgriež divās daļās, tā lai būtu divas kārtas.
← iepriekšējā | 5. no 166 | nākamā → |