Cepumu kūka ar vasaras ogām.....
Sastāvdaļas:
64 gab. kantainu cepumu
500 g sausa biezpiena
250 g salda krējuma
350 g iebiezinata piena ar cukura(1karba)
1 citrona mizina
410 g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
1 kg dažādu vasaras ogu pēc izvēles
1 gl. piena-cepumu mercēsanai
pūdercukurs apkaisīšanai
Pagatavošana:
Katru cepumu pirms uzliksanas apmercē pienā. Tos liek četrās kārtās citu virs cita - pamīšus 4X4 cepumu lielā laukumā.
Katru izklato cepumu kārtu vispirms pārziež ar ievārījumu, tad pārklāj ar biezpiena krēmu, lielāko daļu atstājot kūkas virsai. Krēmu pagatavo - viendabīgi sablendē vai caur sietu izberztu biezpienu sajaucot ar iebiezināto pienu, rīvētu citrona mizinu un stingri saputotu saldo krējumu.Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, krēmamvar pievienot želantīnu. Virsū pēc patikaskārto ogas.
Kūku uz dažam stundām(bet labāk līdz nākamajam rītam) atstāj ledusskapī ievilkties, pirms celšanas galdā un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru...
Sastāvdaļas:
64 gab. kantainu cepumu
500 g sausa biezpiena
250 g salda krējuma
350 g iebiezinata piena ar cukura(1karba)
1 citrona mizina
410 g dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma
1 kg dažādu vasaras ogu pēc izvēles
1 gl. piena-cepumu mercēsanai
pūdercukurs apkaisīšanai
Pagatavošana:
Katru cepumu pirms uzliksanas apmercē pienā. Tos liek četrās kārtās citu virs cita - pamīšus 4X4 cepumu lielā laukumā.
Katru izklato cepumu kārtu vispirms pārziež ar ievārījumu, tad pārklāj ar biezpiena krēmu, lielāko daļu atstājot kūkas virsai. Krēmu pagatavo - viendabīgi sablendē vai caur sietu izberztu biezpienu sajaucot ar iebiezināto pienu, rīvētu citrona mizinu un stingri saputotu saldo krējumu.Ja šķiet, ka masa ir par šķidru, krēmamvar pievienot želantīnu. Virsū pēc patikaskārto ogas.
Kūku uz dažam stundām(bet labāk līdz nākamajam rītam) atstāj ledusskapī ievilkties, pirms celšanas galdā un sagriešanas pārkaisa ar pūdercukuru...
← iepriekšējā | 10. no 300 | nākamā → |