Biešu - šokolādes kūka
Veidnē liek cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. 250 g nevārītas bietes notīra un sarīvē uz smalkās rīves. 250 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. 150 g brūno cukuru (daļu var aizstāt ar karobas pulveri), trīs olas un 100 ml olīveļļu uzputo līdz masa kļūst gaiša. Pievieno naža galu vaniļas, 50 g gaišos un 50 g pilngraudu izsijātus miltus, šķipsniņu sāls un 50 g smalcinātas mandeles, 1.5 tējkaroti cepamā pulvera un prātīgi sajauc. Masai pievieno izkausēto šokolādi, sarīvētās bietes un vēlreiz kārtīgi sajauc. Masu pārliek sagatavotajā veidnē un cep krāsnī apmēram 35-40 min. Kad kūka gatava, to ņem ārā no cepeškrāsns un ļaut atdzist. Pagatavo glazūru: 150 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. Istabas temperatūras 100 g 15 % skābo krējumu puto kopā ar 100 g pūdercukura, pievieno atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavo glazūru uzsmērē kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzina. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un gaišo zefīru.
Veidnē liek cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. 250 g nevārītas bietes notīra un sarīvē uz smalkās rīves. 250 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. 150 g brūno cukuru (daļu var aizstāt ar karobas pulveri), trīs olas un 100 ml olīveļļu uzputo līdz masa kļūst gaiša. Pievieno naža galu vaniļas, 50 g gaišos un 50 g pilngraudu izsijātus miltus, šķipsniņu sāls un 50 g smalcinātas mandeles, 1.5 tējkaroti cepamā pulvera un prātīgi sajauc. Masai pievieno izkausēto šokolādi, sarīvētās bietes un vēlreiz kārtīgi sajauc. Masu pārliek sagatavotajā veidnē un cep krāsnī apmēram 35-40 min. Kad kūka gatava, to ņem ārā no cepeškrāsns un ļaut atdzist. Pagatavo glazūru: 150 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. Istabas temperatūras 100 g 15 % skābo krējumu puto kopā ar 100 g pūdercukura, pievieno atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavo glazūru uzsmērē kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzina. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un gaišo zefīru.
← iepriekšējā | 11. no 50 | nākamā → |