Brinza.
Pēc izskata tā atgādina biezpienu, bet pēc garšas ir diezgan sālīta, pēc konsistences – viendabīga, mīksta masa. Brinza satur vitamīnus, minerālvielas, vērtīgos kalcija un fosfora sāļus, tā ir bagāta ar olbaltumvielām. Brinzu var smērēt uz sviestmaizēm, izmantot pīrādziņiem, pievienot gaļai un dārzeņu ēdieniem, zupām, bet vislabāk tā iederas salātos, piemēram, grieķu salātos kopā ar valriekstiem. Brinza lieliski sader ar ceptiem sīpoliem, ķiploku, baklažāniem, kviešu maizi un kartupeļiem.
Pēc izskata tā atgādina biezpienu, bet pēc garšas ir diezgan sālīta, pēc konsistences – viendabīga, mīksta masa. Brinza satur vitamīnus, minerālvielas, vērtīgos kalcija un fosfora sāļus, tā ir bagāta ar olbaltumvielām. Brinzu var smērēt uz sviestmaizēm, izmantot pīrādziņiem, pievienot gaļai un dārzeņu ēdieniem, zupām, bet vislabāk tā iederas salātos, piemēram, grieķu salātos kopā ar valriekstiem. Brinza lieliski sader ar ceptiem sīpoliem, ķiploku, baklažāniem, kviešu maizi un kartupeļiem.
← iepriekšējā | 26. no 43 | nākamā → |