Dobeles dzirnavnieks

Oficiālā lapa
Ieteikt
 112

Spageti, strausa olu un Gruyere siera sacepums.

Sacepumam būs nepieciešami 120g Dobeles dzirnavnieka spageti Nr. 7, 260g jeb 1 gab. strausa ola, 80g saldā krējuma, 40g Gruyere siera, 3g maurlociņu, 5g sviesta, šķipsniņa sāls un piparu. Strausa ola ir ekvivalenta 20 vistu olām. Gruyere siera vietā iespējams lietot Krievijas vai Holandes sieru.
Vāri spageti līdz al dente (kas nozīmē - vidēji gatavi), t.i., apmēram 7 minūtes vārošā sāls ūdenī. Saputo strausa olu kopā ar saldo krējumu, kausētu sviestu, sāli un pipariem. Sarīvē sieru, smalki sakapā maurlociņus. No spageti sapin vieglas, mazas bumbiņas, pārlej ar olu masu un pārber ar sarīvēto Gruyere sieru. Liec iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties apmēram 45 minūtes 180 grādu temperatūrā. Piezīme: cepešpannai jābūt tik lielai, lai ielietā masa būtu vismaz 3cm dziļa. Pēc 45 minūtēm sieram jābūt smaržīgam, brūnganam un kraukšķīgam, iekšpusei - pufīgai un maigai. Servēšanas laikā pārber sacepumu ar svaigi kapātiem maurlociņiem.

Recepte paredzēta 3 personām.

iepriekšējā93. no 1146nākamā

Receptes Lieldienām

Ievietoja: Dobeles dzirnavnieks 19. apr 2014 15:07

1 cilvēkam patīk

Citas šīs lapas galerijas