Svētku galds nav iedomājams bez svētku kūkas! Lūk, burkānkūkas recepte patriotiskai noskaņai! Izejvielas pamatnei: ✓ 250 ml eļļas ✓ 145 g cukura ✓ 3 olas ✓ 540 g burkānu (5-6 burkāni) ✓ 110 g sakapātu valriekstu ✓ 375 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” ✓ 2 ēd. k. cepamā pulvera ✓ 0.5 tējk. cepamās sodas ✓ 2 tējk. piparkūku garšvielu (piemēram, kanēlis, krustnagliņas, kardamons, koriandrs, muskatrieksts u.c) Izejvielas glazūrai: ✓ 30 g sviesta istabas temperatūrā ✓ 80 g krēmsiera istabas temperatūrā ✓ 1 tējk. citrona miziņas (var pievienot pēc izvēles) ✓ 240 g pūdercukura ✓ Dekorēšanai - dzērvenes un pūdercukurs Gatavošana: 1) Sakarsējiet krāsni līdz 180 grādiem. 23 cm cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, maliņas ietaukojiet ar kripatiņu sviesta. 2) Nomizojiet un sarīvējiet burkānus uz rupjās rīves. 3) Ar mikseri vai virtuves kombainu saputojiet eļļu, cukuru un olas. Pievienojiet burkānus un valriekstus. Samaisiet visu ar koka karoti. 4) Bļodā kopā samaisiet miltus, cepamo pulveri, sodu un izvēlētās piparkūku garšvielas. 5) Abu bļodu saturu apvienojiet un samaisiet ar koka karoti. Mīklu lejiet iekšā sagatavotajā pannā, izlīdziniet mīklas virspusi un cepiet krāsnī 1 stundu 15 minūtes. Atdzesējiet 5 minūtes, izņemiet no formas un atdzesējiet pilnībā. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies “ar kalniņu”, to ar maizes nazi līdzeni nogrieziet un apgrieziet kūku ar apakšu uz augšu dekorēšanai. 6) Gatavojiet glazūru - saputojiet sviestu ar krēmsieru, pievienojiet citrona miziņu. Pakāpeniski maisot, pievienojiet pūdercukuru. Pārsmērējiet kūkai. Dekorējiet ar dzērvenēm un pūdercukuru.
← iepriekšējā | 54. no 300 | nākamā → |